Abdülkadir Selvi: Erdoğan siyasette de duble yol inşa etti

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

AK Parti, ‘duble yollar’la ön plana çıktı. Başbakan Erdoğan da bir süredir siyasette duble yollar yapıyor. Bu duble yolların biri Çankaya’ya çıkıyor, diğeri Başbakanlığa gidiyor.

İstanbul İl Danışma Kurulu toplantısı ile sahaya inen Başbakan, o günden bu yana hem Cumhurbaşkanlığı sürecini hem kendisinden sonraki AK Parti ve Başbakanlık konusunu şekillendiriyor. Dün AK Parti’nin İl Başkanları toplantısı vardı.

Başbakan orada hem bir veda hem de yeni bir başlangıç konuşması yaptı. İl Başkanları toplantısında Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığa veda etti, Çankaya’ya ise merhaba dedi.

… Erdoğan, ‘Lideriniz olarak ben buradayım. Siz başınıza yeni bir lider aramayacaksınız. Yeni bir lider seçmeyeceksiniz’ diye uyarıda bulundu.

AK Parti’de sanki Erdoğan Çankaya’ya çıkacak bize yeni bir Erdoğan lazım gibi düşünenler ya da öyle düşünülmesini isteyenler var.

Erdoğan bir süredir bu tür düşüncelere set çekmeye çalışıyor. Erdoğan sonrası AK Parti’ye bir lider seçilmeyecek. AK Parti’nin lideri belli, Recep Tayyip Erdoğan.

Abdülkadir Selvi’nin yazısı