CHP’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçip tek ortak adayla seçime girme yönünde ikna etmeye çalıştığı öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki netliğini sürdürdü. Ancak CHP heyeti, görüşmeden ilk turda muhalefet partilerinin tek aday üzerinde anlaşması konusunda Akşener’le görüşmelerin sürdürülebileceği izlenimiyle ayrıldı.
Muhalefet, parlamento seçimlerinde İYİ Parti ile Saadet Partisi arasında olabilecek bir ittifak yanında muhalefetin tamamının ittifak içinde olacağı formüller de konuşuluyor. Bu tür büyük ittifaklar üzerinde cumhurbaşkanı adayının tek ortak isim olması ağırlık kazanıyor.
Gül’ün adı da geçiyor
Muhalefetteki bu arayış ve trafikler içinde içinde 11’inci cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuyonunda en çok merak edilen isim. Partiler arasındaki görüşmelerde Gül’ün ismi gündeme gelmedi. Ancak kulislerde ortak aday noktasına doğru gidilmesi halinde Gül’ün durumuna ilişkin olarak, kendi kişisel tercihinin hiç bilinmemesi de dikkate alınarak, “Adaylığına ilişkin olasılık yüzde 50’nin altında. Ama yine de var” yorumları yapılıyor.
İYİ Parti’ye geçen CHP’li vekillere bir gün önce haber verilmiş
HDP’den İYİ Parti’yle anlaşan CHP’ye bir övgü bir eleştiri
Akşener’den övgü: Kılıçdaroğlu’nun tavrı her türlü takdirin üzerindedir
Bahçeli, ‘İYİ Parti-CHP anlaşması’nı yorumladı: Siyasi çürüme hali
AKP’den ilk tepkiler: CHP, ‘okeye dördüncü arayan parti’ haline geldi
YSK duyurusu: İYİ Parti de erken seçime girebilecek
Cihaner, CHP’nin ‘demokrasi’ hamlesine kızdı: ÖDP, TKP ve DSP için de vekil isteriz
‘Demokrasi kazansın’: Seçime katılabilsin diye 15 CHP’li İYİ Parti’ye geçiyor