Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün partisinin genel merkezinde bir araya geldiği uyum komisyonları üyelerinden daha hızlı olmalarını istedi ve “Alt komisyonlar çalışmaları nisan ayında tamamlasın” dedi.

AKP ve MHP’nin, seçim ittifakı çerçevesinde seçim yasasında yapacakları değişiklikler konusunda nihai anlaşmaya varmıştı.
Erdoğan, partililere ittifak görüşmelerinin sürdürüldüğü MHP konusunda hassas davranılması, MHP’yi üzecek açıklamalardan uzak durulması ve yerelde taleplerinin karşılanması yönünde talimat vermişti.
Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Erdoğan’a uyum çalışmaları ile ilgili sunum yaptı. Sunumu dinleyen Erdoğan, uyum çalışmalarının hazirana kadar bitirilmesi için çalışan komisyona, “Nisan ayında çalışmaları bitirin” talimatı verdi. Erdoğan, kamu reformu çalışmalarının ise mayıs ayında bitirilmesini istedi.
Yerel yönetimler ile ilgili düzenlemenin de haftaya Meclis’e sunulması bekleniyor. Bu düzenleme ile yapılacak değişiklikler, 2019 Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde uygulamaya girecek.
Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin pazar günü bir araya gelecek. Görüşmede, ittifakın yanı sıra seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler gündeme gelecek. Onay çıkması durumunda yerel seçim paketiyle birlikte ittifak düzenlemesi de Meclis’e gelecek.