Gölcük için eylem: Bizimdir, bizim kalacak

 

Bolu’nun doğal güzelliğiyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’nın özel işletmeye devredilmesine yol açacak ihale protesto edildi. Eyleme yaklaşık 1300 kişi katıldı.

Fotoğraflar: DHA

Gölcük Tabiat Parkı’na dağ köşkü, 25 bungalov ve göl gazinosu yapılması için 19 Aralık’ta ihale açılacağı duyurulmuştu. Doğa harikası parkın 22 yıllığına özel işletmeye verileceği bildirilmişti.

Dağ köşkü ve bungalovlar için 16 aylık inşaat süresi öngörülüyor. Projeye göre göl çevresi tamamen rekreasyon alanı olarak düzenlenecek. 5’er kilometrelik patikalar, Gölcük ile bağlı olduğu Karacasu beldesi arasında 1,5 kilometre uzunluğunda dağ kızağı ve 3 kilometrelik teleferik hattı yapılacak.

Fotoğraflar: DHA

Planlanan yapıların tabiat parkının doğal dengesini bozacağını düşünerek karşı çıkan sivil toplum örgütlerinin üyelerinden oluşan Gölcük Platformu, Bolu Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, şöyle dedi: “Gölcük sosyal ve ekonomik durumu ne olursa olsun her kesimden Türk halkına aittir. Doğal güzellikleri bozulmamış, hepimizin kenarında huzur bulduğu nadide turistik köşelerinden biridir. Planlanan yapıların yerleşim alanı 2 bin metrekareyi bulmaktadır. Yap-işlet modeliyle yapılacak bu yapıların doğal ortama zarar vermesi kaçınılmaz olacaktır.”

Grupta bulunanlar, ‘Gölcük bizimdir, bizim kalacak’ diye slogan atarak ‘Gölcük halkındır’ yazılı pankartla  yürüyüş yaptı. Yürüyüşe çevrede bulunanlar da destek verdi.

Daha sonra grup, otobüslere binerek Gölcük Tabiat Parkı’na gitti. Zincir oluşturularak göl etrafında yürüyüş yapıldı.

Bolulular tabiat parkı projesine karşı eylemde: Gölcük imara açılamaz

Doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı 22 yıllığına özel işletmeye verilecek