Galatasaray'ı eleyen Östersunds UEFA'da liderliğe oynuyor

 

Östersunds, eğer son maçta Hertha Berlin’i mağlup etmeyi başarırsa, UEFA Avrupa Ligi’nde grubu lider olarak tamamlayacak.

Fotoğraf: Twitter/GalatasaraySK

Avrupa Ligi 2’nci Ön Eleme Turu’nda 2-0’lık ve 1-1’lik skorlarla Galatasaray’ı kupanın dışına iten Östersunds için rüya sürüyor.

J Grubu’ndaki 5’inci maçında dün akşam Zorya Luhansk’ı sahasında 2-0 mağlup eden Östersunds, son 32 için yerini garantiledi.

Tarihinde ilk kez Avrupa’da mücadele eden İsveç ekibi, Galatasaray’ı elemelerin dışına ittikten sonra 3’üncü ön eleme turunda Lüksemburg ekibi Fola Esch’i, gruplar öncesi son ayak olan play-fff turunda ise Yunanistan temsilcisi PAOK’u elemişti.

J Grubu’nda Athletic Bilbao, Hertha Berlin ve Zorya Luhansk ile eşleşen Östersunds ilk maçında deplasmanda Zorya Luhansk’ı 2-0, ikincinci maçında Hertha Berlin’i kendi sahasında 1-0 mağlup etti. İsveç ekibi, evinde Athletic Bilbao ile 2-2 berabere kalıp dördüncü hafta maçında ise Bilbao’ya deplasmanda 1-0 mağlup oldu.

Son oynadığı maçta Zorya Luhansk’ı kendi sahasında 2-0 ile geçen İsveç ekibi, son maçlar öncesi adını son 32 turuna yazdırmış oldu.

Östersunds’la 1-1 berabere kalan Galatasaray UEFA’dan elendi

İsveç Ligi’nde üçüncü sırada: Galatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki rakibi Östersunds