Çifte pasaportlu en az 20 Hollandalı Türkiye'den çıkmak için yardım istedi

 

Hollanda, Türkiye tarafından yurt dışına çıkış izni verilmeyen çifte pasaportlu 20 civarında vatandaşının yardım talebinde bulunduğunu açıkladı.

Fotoğraf: Reuters

Hollanda kamu televizyonu NOS, Türk asıllı 100 Hollanda vatandaşının Türkiye dışına çıkmalarının yasaklandığını duyurmuştu.

Söz konusu Hollandalıların Türkiye’de tatilde ya da aile ziyaretinde bulundukları bilgisini veren NOS, bu isimlerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘muhalif’ olduklarını da belirtmiş, Hollanda dışişleri bakanlığı sözcüsü, çıkışına izin verilmeyen kişilerden bir kısmının Gülen Cemaati’ne yakın olmakla suçlandığını aktarmıştı.

‘Sayı tahmin edilenden fazla’

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanı Lilianne Ploumen, 20 civarında Türkiye kökenli Hollanda vatandaşının, Ankara ve İstanbul’daki diplomatik temsilciliklerden yardım istediğini söyledi.

Mahsur kalan Hollanda vatandaşlarının farklı siyasi görüşlere mensup olduklarını söyleyen bakan, Türkiye hükümetiyle temasların devam ettiğini, ancak ufukta bir çözüm olasılığının görünmediğini aktardı.

Ploumen’e göre, Türkiye’de mahsur kalan kişi sayısı tahmin edilenden daha fazla. Ancak yardım talebinde bulunmadıkları için gerçek rakam bilinmiyor.

Bakan, Türkiye’nin bazı Hollanda vatandaşlarına yurt dışına çıkışına izin verdiğini de belirtti.

Bakanların referandum toplantısı yapmalarına izin verilmemesiyle başlayan gerginlik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Almanya ve Hollanda’ya ‘Nazi’ yakıştırması yapmasıyla sonuçlanmıştı.

Hollanda kamu televizyonu: Türk asıllı 100 ‘muhalif’ Hollandalı Türkiye’den çıkamıyor

Erdoğan, AB kapısını ‘kapattı’: Bizim Ankara kriterlerimiz var, onlar bugünün hasta adamı

‘Nazi benzetmesi’ni tekrarlayan Erdoğan’dan Avrupa’ya: Maskeli balo sona erdi

Polis şiddetini protesto etmek isteyen Hollandalı Türklerin eylemi iptal edildi

Hollanda’dan Erdoğan’a Srebrenitsa yanıtı: İğrenç yalan

BM, Türkiye-Hollanda krizi karşısında ‘sustu’: Konuya hakim değiliz

Hükümetin yaptırımları Erdoğan’ı ‘kesmedi’: Yapılacak daha çok şey var