Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın kullandığı e-posta adresindeki yazışmaların suikasttan sonra silindiği belirlendi.

Andrey Karlov, Ankara’da bir sergi açılışı sırasında sırtından vurularak öldürülmüştü. Katilin kimliği 1994 doğumlu, iki buçuk yıllık polis, Ankara’da çevik kuvvette görevli Mevlüt Mert Altıntaş olarak açıklanmıştı.
‘Yalnız olmayabilir’
Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre soruşturmada Altıntaş’ın suikasttan 2,5 saat sonra silindiği belirlenen e-posta yazışmalarının dökümü için Google’a başvuruldu.
Hürriyet’e konuşan savcılık yetkilileri, bunun Altıntaş’ın ‘suikastta yalnız olmadığının en güçlü kanıtı’ olarak değerlendirildiğini aktardı.
Başbakanlık koruması da gözaltına alınmış
Okul dahil tüm ilişkileri mercek altına alınan Altıntaş’la aynı okulda okuyan ve ‘FETÖ’ soruşturması nedeniyle açığa alınan dört polisin de gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
Bu polislerin, Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in koruma ekibinden olduğu, ikisininse başbakanlık koruma biriminde görevli olduğu belirtildi.