Son bir haftada gözaltı sayıları: IŞİD 126, PKK 344, 'FETÖ' 627

 

İçişleri bakanlığı, son bir hafta içinde 253 operasyon gerçekleştirildiğini, IŞİD’le irtibatlı olduğu değerlendirilen 126 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

IŞİD: 126, PKK: 344, ‘FETÖ’: 627

Bakanlığın basın merkezinden yapılan açıklamada, 2-9 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlara dair bilgi verildi. Buna göre, son bir haftada ‘terörle mücadele’ kapsamında 253 operasyon gerçekleştirildi, ‘yabancı teröristlerle mücadele’ kapsamında IŞİD’le bağlantılı olduğu düşünülen 129 kişi gözaltına alındı.

Açıklamada PKK ve ‘FETÖ/PDY’ operasyonlarına da yer verildi. PKK/KCK’ya yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla 344 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 36’sı tutuklandı.

‘FETÖ/PDY’ operasyonları kapsamındaysa 627 kişi gözaltına alındı, bunlardan 406’sı tutuklandı.

Açıklamada, operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat, uyuşturucu da ele geçirildiği, ‘dokuz kişinin öldürüldüğü’ söylendi.

‘Düzensiz göçle mücadele’ başlığında da 191’i denizlerden olmak üzere bin 628 göçmenin yakalandığı, insan kaçakçılığı yapan 34 organizatörün yakalandığı, bunlardan 25’inin tutuklandığı kaydedildi.