Ali Sirmen: Cumhuriyet'in varlık ve bekası açısından en tehlikeli örgüt biliniz ki, artık MEB'dir

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

İlk darbe Köy Enstitülerine vuruldu. Onunla da yetinilmeyip laik eğitimin bütün kurumlarına saldırıldı. Cumhuriyet, gelişip kök saldığı yoldan tasfiye edilecekti. Bunun için Cumhuriyetin ilk yıllarında laik eğitimin kalesi olan MEB hedef seçildi, önce kuşatıldı, sonra fethedildi.

Laik okulun yerine tarikatların medreseleri, Cumhuriyet öğretmeninin yerine tarikat imamları ikame edildiler.

İşte proje okullar projesi bu bütün içinde ele alınması gereken, AKP’nin Cumhuriyeti tasfiye projesinin en can alıcı parçasıdır.

Son zamanlarda, çok sorulan şu soru yine gündemde:

– Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği açısından en tehlikeli örgüt hangisidir?
– PKK mi?
– YPG mi?
– IŞİD mi?

Eğer yanıtınız bunlardan biriyse, bilin ki yanıldınız. Çünkü Cumhuriyet’in varlık ve bekası açısından en tehlikeli örgüt biliniz ki, artık MEB’dir (Milli Eğitim Bakanlığı).

Ali Sirmen’in yazısı