ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, ABD ve Batı’nın Başbakan Tayyip Erdoğan’dan ziyade Fethullah Gülen’in doğrultusunda politika yaptığı yorumu üzerine “Pensilvanya’da yaşayan beyefendiyi bırakın” dedi.
Harf ‘ABD’nin Gülen’le paralel düşündüğü gerekçesiyle Twitter yasağı ve yolsuzluklar konusunda Türkiye’ye dair eleştirilerini artırıp artırmadığının’ sorulması üzerine Harf, “Bu beyefendi Pensilvanya’da yaşıyor olsun ya da olmasın, Türk hükümetinin Twitter’ı yasaklaması hala doğru değil. Türk hükümetinin kendileriyle aynı şekilde düşünmeyenler üzerinde baskı uygulaması hala doğru değil. Bu tür şeylerin, bir Türk vatandaşının Pensilvanya kırsalında yaşamasıyla bir ilgisi yok” dedi.
Anlaşmazlığa düştüğümüzde ifade ederiz
Harf şu ifadeleri kullandı: “Türkiye yakın bir NATO müttefiki. Her zaman her konuda anlaşamayabiliyoruz ama biz hiçbir zaman herkesle her konuda anlaşmıyoruz. Bu nedenle Pensilvanya’da yaşayan beyefendiyi bırakın. Türk hükümetiyle ikili bir ittifaka sahibiz. Anlaşmazlığa düştüğümüz zaman bunu ifade ederiz. Aynı fikirde olduğumuz zaman da bunu dile getiririz. Hükümetleriyle ilgili kararlar vermek kesinlikle Türk halkına bağlı. Bu bize bağlı değil. Bunun üzerinde bizim herhangi bir etkimiz olduğuna yönelik her türlü haberler çılgınca.“
