Süleyman Yaşar: Laiklik konusunda sivil toplum kuruluşlarının sorumluluk üstlenmesi gerekiyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Bildiğiniz gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ya da kısaca TOBB olarak anılan bir kuruluş var. İş dünyasının en kapsayıcı örgütü olarak biliniyor. Merkezi, sanki bakanlık gibi, Ankara’da bulunuyor. Bu kuruluşun 15 yıldır başkanı aynı kişi. Ve hatırlayacaksınız bu kişinin başkanlıkta kalması için mevzuat bile değiştirildi.

Kılıçdaroğlu “Bütün yükü benim sırtıma yükleyerek demokrasi arayışına girmemelisiniz. Destek vermelisiniz” dedi. Daha doğrusu “Benim arkama saklanarak bir tek benden demokrasi mücadelesi beklemeyin. Çıkın ortaya siz de” diyerek TOBB’a eleştirilerini yöneltti.

Hatta Anayasa’dan laiklik ilkesi kalksın diyenlere karşı durup laikliğe sahip çıkan TÜSİAD kadar olamadınız diyerek TEPAV’lı, üniversiteli, hastaneli ve 15 yıllık başkanı olan TOBB’a adeta fırça attı.

Peki, Kılıçdaroğlu haklı mı?

Haklı.

Çünkü; gelinen bu noktada herkes Kılıçdaroğlu’ndan muhalefet yapmasını istiyor. O da yapıyor zaten. Ama medyada Kılıçdaroğlu’na yeterince yer verilmiyor. İşte bu nedenle başta TOBB olmak üzere demokrasi ve laiklik konusunda sivil toplum kuruluşlarının sorumluluk üstlenmesi gerekiyor.

Süleyman Yaşar’ın yazısı