Özgür Mumcu: AKP temsilcilerinin Kahraman'ın söylediklerine şaşırmış gibi yapmaları çocuk kandırma dahi sayılmaz

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

12 Eylül’den sonra MTTB ruhu Birlik Vakfı kurularak tekrar canlandırılmak istendi. Vakfın kurucusu ve lideri İsmail Kahraman’dı. Kurucular arasında Recep Tayyip Erdoğan da var. İçinde laikliğin olmadığı, dini referanslı anayasa teklifi de bu vakfa ait.

Yani Kahraman kendi içinde tutarlı. Kim olduğu, neye inandığı belli. Onu Meclis Başkanlığı’na aday gösterenlerin ve AKP temsilcilerinin bugün kendisinin laiklik hakkında söylediklerine şaşırmış gibi yapmaları çocuk kandırma dahi sayılmaz.

Özellikle Arap Baharı’ndan sonra milli görüş gömleğini çıkarmış olan bazı eski İslamcıların eski sevgilisiyle karşılaşmış ihtiyarlar gibi eski bir rüyanın peşinde titrediği ortada. Belki de çok sabırlı, kararlı ve temkinli hareket tarzlarından uzaklaşmış görünmeleri buna bağlıdır.

Özgür Mumcu’nun yazısı