Suruç'ta ölenlerin ailelerinden Erdoğan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusu

 

Suruç’ta 33 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençlerin aileleri, davada hiçbir ilerleme sağlanmaması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suruç'ta 20 Temmuz'da gerçekleşen saldırı sonrası
Suruç’ta 20 Temmuz’da gerçekleşen saldırı sonrası (Fotoğraf: DHA)

‘Ankara katliamı için de adalet peşindeyiz’

DİHA’nın haberine göre, “Suruç İçin Adalet Girişimi” üyeleri ve Suruç’ta yaşamını yitirenlerin aileleri, ‘Ankara katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak için patlamanın yapıldığı yer olan Ankara Garı önünde bir araya gelerek alana karanfil bıraktı. Farklı şehirlerden gelen aileler, “Katil devlet hesap verecek” ve “Barış şehitleri ölümsüzdür” sloganlarıyla davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Aileler adına konuşma yapan Suruç katliamında yaşamın yitiren İsmet Şekerci’nin kızı Dilek Şekerci, “Suruç için nasıl adalet peşinde koşuyorsak, Ankara katliamı içinde adaletin peşinde olacağız” diye konuştu.

Erdoğan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusu

Anma etkinliğinden sonra aileler ve dava avukatları, katliamın sorumluları olarak gösterdikleri ve katliamın üzerini kapatmaya çalıştığını düşündükleri başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Emniyet Genel Müdürü, Urfa Valisi, Suruç Kaymakamı, Suruç İlçe Emniyet Müdürü, Urfa Çevik Kuvvet Şube Müdürü, Urfa Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürü, emniyet görevlileri, MİT Müsteşarı ve MİT mensupları hakkında Ankara Adliyesi’deki Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Paris soruşturması saat saat aktarılıyor, Suruç ‘siyah film kaplı cam gibi’

Suruç’un faili, Ankara’nın şüphelisi Alagöz kardeşler teknik takip altındaymış

‘Ankara katliamı’ şüphelisiyle Suruç bombacısı ‘El Kaide’den alınıp bırakılmış!

‘Bu filmi görmüştük’ diyen AKP’lilerin oylarıyla Suruç saldırısı araştırılmamıştı

Al sana soruşturma: ‘Suruç’ta üç aydır gelişme yok, ‘ciddiyetsizlik ve ihmal’ var

Suruç katliamı davasına 600 avukat müdahil oluyor