İzmir’in Dikili ilçesinde bir Afgan kadın Ege Denizi’ne açılan teknenin batması sonucu boğularak ölen 10 yaşındaki kızının cesediyle beş kilometre boyunca yürüdü.
50 kişi bir botta

Yunanistan’ın Midilli adasına geçmek üzere denize açılan 50 Afgan’ın bulunduğu lastik bot, uluslararası sularda battı. Can yelekleri giymiş grup dalgaların da yardımıyla yüzerek sahile dönebildi.

Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu topluluğun bir kısmı, beş kilometre yürüyerek Balıkesir’in Ayvalık ilçesine vardı. Grup içindeki beş kişilik bir aileden 45 yaşındaki Huzra Maghsoudi’un kucağında battaniyeye sarılı kızı 10 yaşındaki Nergis Maghsoudi’nin cenazesini taşıdığı anlaşıldı.

Kilometrelerce süren yol boyunca çocuğunun cesedini taşıyan aile, içinde bulundukları botun Yunan sahil güvenlik ekiplerince batırıldığını öne sürdü.
