AKP Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’e 25 Temmuz 2015 tarihli yazısında kendisiyle ilgili, “Bu ‘pek soylu’ zatı kime şikayet edelim” başlıklı bölümündeki ifadeleri nedeniyle ‘hakaret’ davası açtı.

AA’nın geçtiği habere göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Soylu’nun avukatı tarafından, 25 Temmuz 2015 tarihli Hürriyet gazetesinde Ertuğrul Özkök imzalı “Vur emrini kim verdi” başlıklı köşe yazısında müvekkiline yönelik ‘hakaret’ ve ‘iftira’ suçlarının işlendiğiyle ilgili şikayette bulunulduğu belirtildi.
İddianamede, şüpheli Özkök’ün ‘basın yoluyla hakaret’ suçundan dört aydan iki yıl sekiz aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Davanın duruşması, ilerleyen günlerde Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Özkök’ün yazısının Soylu’yla ilgili bölümü şöyle:
“Adamın soyadı “Soylu…” Ne çare ki, karakter bu soyada hiç mi hiç uymuyor.
Önce bu malum ‘pek soylu’ karakteri tanıyalım. Adam, siyasette girdiği partiyi her bakımdan batırmakla, oylarını, ruhunu soyup soğana çevirmekle tanınıyor.
Sonra, bir zamanlar ağzına gelen lafı söylediği, akla, hafsalaya, ahlaka sığmayan her hakareti ettiği AKP’ye yanaşma olarak geliyor. O mu AKP’ye ettiği küfürleri yalayıp yutuyor, yoksa AKP mi, kimse anlamıyor…
Her yanaşma gibi, göze girmek için yapmadık yalakalık, yalamadık kemik, ona buna atmadık iftira bırakmıyor. Her dalkavuk gibi, liderin gözüne giriyor, AKP’nin yıllarca meşakkatini çekmiş, dürüst insanlarının ayağına, kafasına basa basa, onların siyasi haklarını gasp ede ede tepelere tırmanıyor.
Gelelim son icraatına, pardon cerahatine… Sahibi kimse, onun sesi bu yanaşma, önceki gün bir tweet atmış. Yıllardan beri DHKP-C’nin, PKK’nın hedefi olmuş Aydın Doğan’ı onların savunucusu gibi sunuyor, resmen hedef gösteriyor.
Şu ülkenin haline bakın… Bir gazeteci, hoşlarına gitmeyen tweet attığı zaman, ortalığı ayağa kaldırıyorlar, patronuna şikâyet ediyorlar, işinden attırıyorlar.
Peki biz bu adamı kime şikâyet edelim… Meclis Başkanı’na mı… Yoksa partisinin genel başkanına mı…”