İstanbul Üniversitesi'nde kadın öğrenciler 'tacizci güvenlik görevlisi'ni ifşa etti

 

İstanbul Üniversitesi’nde bir özel güvenlik görevlisinin iki kadın öğrenciye psikolojik şiddet ve tacizde bulunduğunu öne süren bir grup öğrenci eylem düzenledi.

Fotoğraflar: DHA
Fotoğraflar: DHA

Öğrenciler, Hukuk Fakültesi öğrencisi iki arkadaşlarının E.B. tarafından psikolojik şiddet ve tacize uğradığı gerekçesiyle saat 13:00 sıralarında üniversitenin ana kampüsü önünde toplandı. Eylemde, güvenlik görevlisinin görevden alınması istendi.

Öğrenciler, taciz olayının bir ay önce gerçekleştiğini, E.B’nin suç duyurusu sonrası tutuklanmak üzere çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığını belirtti.

istanbul uni teshir1

E.B’nin taciz olayının gerçekleştiği fakültede çalışmaya devam ettiğini belirten öğrenciler, bundan da üniversite yönetiminin sorumlu olduğunu vurguladı. Ellerinde, ‘Teşhir ediyoruz. Bu okulda özel güvenlik kadınları taciz ediyor’ pankartı taşıyan öğrenciler, ‘Yaşasın kadın dayanışması, tacizci güvenlik istemiyoruz, öğrenci tacizine son’ sloganları attı.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler, tacizci olduğunu ileri sürdükleri E.B.’nin fotoğrafını üniversitenin duvarına yapıştırdı.