Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Kışanak'a bir dava daha: 10 yıl istendi

Geçtiğimiz günlerde açılan bir davada beş yıla kadar hapsi istenen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında ‘PKK üyesi olmak’ suçlamasıyla ikinci bir dava açıldı. Kışanak’ın 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilden iddianamede Kışanak’ın PKK/KCK’nin Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nde aktif görev aldığı öne sürüldü.

İddianamede, Kışanak’ın ‘PKK/KCK güdümünde yayın yapan kanal, internet siteleri ve örgüt çağrıları doğrultusunda örgütçe önem atfedilen günlerde eylem ve organizasyonlara siyasi faaliyet görünümü altında katıldığı’ savunuldu.

Kışanak hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis istendi.

 ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla Diyarbakır’da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasındaki ifadeleri nedeniyle geçtiğimiz günlerde açılan davada ise Kışanak’ın beş yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.