İstanbul Valisi Davut Gül ‘Unreal x Jeton’ adlı konserde iki kişinin ölmesi, bir kişinin de hastanelik olmasıyla ilgili “Üç hemşerimiz maalesef farklı uyuşturucular kullanmışlar” dedi.

17 Ekim’de İstanbul Kongre Merkezi’nde ‘Unreal x Jeton’ konserine katılan F.A., T.M. ve M.S.R. 18 Ekim’de sabaha karşı 3 sularında fenalaştı.
İhbar üzerine üç kişi Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tüm müdahaleye rağmen iki kişi kurtarılamadı, bir kişinin durumunun kritik olduğu bildirilmişti.
Vali Gül, bir gazetecinin “İstanbul Kongre Merkezi’nde bir konser düzenlenmişti ve üç kişi fenalaşmıştı, iki kişi hayatını kaybetti. Bir bilgi var mıdır, neden kaynaklandı?” sorusunu şöyle yanıtladı:
“Konu konserle ilgili değil. Konsere giden üç hemşerimiz maalesef farklı uyuşturucular kullanmışlar. Bunlar Adli Tıp raporlarında tespit edildi.
Dolayısıyla uyuşturucudan kaynaklı bir ölüm hadisesi meydana geldi. Konser ya da konserde yenilen, içilen ürünlerle ilgili bir problem yok. Tarım müdürlüğümüz numuneleri aldı. Ayrıca da ölüm ve yaralama olduğu için de adli süreç devam ediyor.”