ABD Başkanı Donald Trump’ın 19 yaşındaki en küçük oğlu Barron’un İran savaşına gönderilmesi için internet sitesi kuruldu.
Kampanya sosyal medyada da ‘SendBarron (Barron’u gönder)’ etiketiyle de dünya gündeminde.

ABD ve İsrail, 28 Şubat’ta İran’a geniş çaplı hava harekatı başlatmış, İran’ın İsrail’e ve ABD üslerine misillemesiyle savaş bölge ülkelerine yayılmıştı. Saldırıların ilk gününde İran’ı 37 yıldır yöneten Ayetullah Ali Hamaney ve çok sayıda İranlı üst düzey isim öldürülmüştü.
ABD, altı askerinin öldüğünü duyurdu. Trump, bu can kayıplarına kayıtsız kaldığı gerekçesiyle eleştiriliyor.
Euronews’ün haberine göre ABD başkanı, Onur Madalyası töreninde ölümlerden ziyade Beyaz Saray’daki yeni balo salonu planlarından söz etmeyi tercih etmesi tepkileri iyice artırdı.
Animasyon dizisi ‘South Park’ın eski yazarı Toby Morton, kendini ‘barışçıl başkan’ diye söz eden Trump’ın kendi oğlu görevde olsaydı farklı bir tepki verip vermeyeceği düşüncesinden hareketle ‘DraftBarronTrump.com‘ adıyla bir site kurdu.
Site Trump’ı, en küçük oğlu Barron’u savaşa göndermesi için alaycı bir dille ‘teşvik ediliyor’. Trump’ın ‘cesareti’, 19 yaşındaki oğlunun cepheye gönderilmesi için gerekçe gösteriliyor.
Barron’un uyuklarken çekilmiş fotoğrafları sitede şu metinle yer alıyor: “Amerika güçlüdür çünkü liderleri güçlüdür. Başkan Trump bunu her gün kanıtlıyor. Doğal olarak oğlu Barron da babasının cesaretle komuta ettiği ülkeyi savunmaya fazlasıyla hazır.”
Sitede Barron’un ağabeyi Donald Trump Jr’a atfedilen şu ifadede de var: “Bu an gerçekten Barron’la ilgili, tamam mı? Her zaman öyleydi. O gücü, cesareti ve hizmeti temsil ediyor. Bu fedakârlığı kendi yöntemlerimle -özellikle de güvenli bir mesafeden konuşarak- onurlandıracağım.”
Sitenin yayına girmesiyle ‘#SendBarron’ etiketi sosyal medyada kısa sürede dünya gündemine yerleşti. Binlerce kullanıcı, Barron Trump’ın, babasının savaşa gönderdiği askerlerin yanında hizmet etmesi gerektiğini belirtti.
Birçok kişi de Trump ailesi için hassas bir konu olan askerlik hizmetine gönderme yaptı.
ABD başkanı ‘topuk dikeni‘ teşhisi nedeniyle Vietnam Savaşı’na katılmamıştı.
Teşhisi koyan Dr. Larry Braunstein’ın iki kızı, New York Times’a “Bu, aslında babamızın Trump’ın babası Fred Trump’a yaptığı bir iyilikti” dedi.
Daha sonra Fred Trump’ın Dr. Braunstein’ın ev sahibi olduğu ortaya çıkmıştı.
Barron Trump istese de askere gidemiyor
Peki Barron askere gidebilir mi?
Trump’ın oğlunun boyu 2,05 metre. ABD’de çoğu askerlik şubesinin belirlediği üst boy sınırı 2,03 metre.
Bir diğer deyişle Barron Trump orduya alınamayacak kadar uzun.
Sosyal medyadaki tepkiler şöyle: