Ankara’daki Batı Adliyesi’nin adli emanetinden 10 tam, beş çeyrek altın çalan memur tutuklandı. Memur suçunu “İhtiyacım kadar aldım, daha sonra yerine koyacaktım” diye itiraf etti.

Adli emanetteki soygunlara bir yenisi eklendi.
Habertürk’ten Emre Aytekin’in haberine göre adres bu kez Ankara’daki Batı Adliyesi’ydi.
Adli emanetteki rutin kontrollerde 50 altının bulunduğu poşette 10 tam ve beş çeyrek altının eksik olduğunu tespit edildi.
Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik kameraları incelense de bir tespit yapılamadı. Daha sonra adli emanette görevli personellerin ifadeleri alındı.
Bir memur altınları kendisinin aldığını itiraf etti. İfadesinde “İhtiyacım kadar aldım, diğerlerine dokunmadım daha sonra yerine koyacaktım” dedi.
Hakkında idari soruşturma da başlatılan memur, ‘zimmet’ suçundan tutuklandı.
Adli emanet soygunları
Adli emanet soygunları, Aralık 2025’te Türkiye’nin gündemine taşınmıştı.
Önce Büyükçekmece Adliyesi’nin emanet bürosundan yaklaşık 25 kilogram altın ve 50 kilogram gümüş (piyasa değeri yaklaşık 150 milyon lira) çalınmıştı.
Ardından da Adalar Adliyesi emanetindeki dokuz silahın çalınarak satıldığı ortaya çıkmıştı.
Son olarak da bir katibin adliyedeki emanet kasasından zimmetine 6,5 milyon lira geçirerek bahis oynadığı tespit edilmişti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘adli emanetlere bankalardaki uygulamayı getireceklerini’ duyurmuştu.