Britanya Başbakanı Keir Starmer çocuklara cinsel istismar ve fuhuş ağından yargılanırken ölü bulunan Jeffrey Epstein’la ilişkisi nedeniyle eski prens Andrew’un ABD Kongresi’nde ifade vermesi gerektiğini söyledi.

Japonya ziyaretinin ardından ülkesine dönerken konuşan Starmer ‘Prens’ ünvanı geri alınan Andrew Mountbatten-Windsor’un fotoğraflarının Epstein soruşturmasındaki yeni dosyalarda yayınlanmasına ilişkin konuştu.
Starmer, eski prensin ABD Kongresi’nde ifade vermesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
“İfade verme konusunda her zaman şunu söyledim, bilgisi olan herkes, kendilerinden hangi biçimde istenirse istensin, bu bilgiyi paylaşmaya hazır olmalı.”
Bunu yapmaya hazır değilseniz, mağdur odaklı olamazsınız. Epstein’ın mağdurları birinci öncelik olmalı.”
Jeffrey Epstein’a ilişkin açıklanan yeni belgelerde Andrew Mountbatten-Windsor’un fotoğrafları yayınlanmıştı.
Eski prensin fotoğrafların birinde yerde yatan ve tamamen giyinik bir kadının karnına dokunduğu görülüyordu.

Diğer bir fotoğraftaysa yine aynı kadının yerde olduğu, kendisinin de ‘dört ayak’ şeklinde doğrudan kameraya baktığı görülmüştü.