CHP'li Sarıbal Bursa'da: Havadan bir müdahale yok

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Bursa’da devam eden yangına ilişkin konuştu: “Havadan maalesef bir müdahale yok. Dağlık bir bölge. Karadan müdahale de şu ana kadar yeterli değil.”

Fotoğraf: AA

Bursa’nın Gürsu ve Kestel ilçelerinde başlayan orman yangını yerleşim yerlerine yaklaştı. Bölgede tahliyeler başladı.

Bursa’da yangını takip eden Sarıbal’ın X’ten yaptığı açıklama şöyle:

“Maalesef şu anda Bursa Dışkaya olarak bilinen ya da Katırlı Dağı olarak bilinen bölgede gündüz saat beşten bu yana devam eden bir yangın var. Genişleyerek büyüyor, rüzgar var. Hava şu saatte bile 27-28 derece.

Büyük bir tehlike var. Havadan maalesef bir müdahale yok. Dağlık bir bölge. Karadan müdahale de şu ana kadar yeterli değil. Köylüler, çiftçiler, herkes büyük bir mücadele veriyor. Halk elinden geleni yapmaya çalışıyor. Dileriz bir an önce kontrol altına alınır.”

Bursa’da orman yangını büyüyor: Tahliyeler başladı

Orman bakanına göre en iyi yangın söndürme yolu yangının çıkmamasını sağlamak

Türkiye ‘alev alev’ yanıyor: Yedi ilde orman yangını

Seyitgazi’deki orman yangını: 10 kişi hayatını kaybetti

Beş ilde orman yangını: Bakandan 45 derece sıcaklık uyarısı