İzmir'de orman yangınları: Ödemiş'te bir kişi öldü

İzmir’in Çeşme ve Ödemiş ilçelerinde orman yangınları sürüyor. Yangınlarda 81 yaşındaki yatalak İbrahim Erkan hayatını kaybetti.

Ödemiş’te bir kişi öldü

Ödemiş’te ormanlık alanda dün çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Tosunlar Mahallesi Manastır mevkisinde başlayan yangın yerleşim yerlerine sıçramıştı.

Yangın söndürme çalışmalarına iki uçak, dokuz helikopter, 35 arazöz, dokuz su ikmal aracı ve dört katılıyor. Şu ana kadar yangın Tosunlar, Suçıktı ve Köseler mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi.

Tosunlar Mahallesi’nde birçok ev zarar gördü.

Suçıktı Mahallesi’nde alevler 81 yaşındaki İbrahim Erkan’ın evine sıçradı. Evde yalnız ve yatalak olan Erkan yangında hayatını kaybetti.

Çeşme

Çeşme’ye bağlı Ildır Mahallesi’nde yangın dün başlamıştı. Tarım alanında başlayan ormana sıçramış, tedbir amaçlı üç mahalle boşaltılmıştı.

Alevlere iki uçak ve altı helikopterle müdahale ediliyor. Çeşme Otoyolu yangın nedeniyle trafiğe kapatılmıştı.

ANKA‘nın aktardığına göre İzmir Valisi Süleyman Elban otoyolun kontrollü olarak trafiğe açılacağını söyledi.

‘Belli noktalara sıkıştırıldı, kısa sürede söndürülmesini bekliyoruz’

Elban, iki ilçede de alevlerin belirli noktalara sıkıştırıldığını, kısa sürede söndürülmesini beklediklerini söyledi.

Elban şöyle konuştu:

“Yangın, saatte 85 kilometreye ulaşan rüzgarın etkisiyle hem çok hızlı yayılıyor hem düzensiz rüzgar nedeniyle sürekli yer değiştiriyor.

Dolayısıyla havadan ve karadan müdahale konusunda ciddi manada zorluyor.

Bütün bunlara rağmen yangın otobanının olduğu bu bölgeye sıkıştırılmış durumda. İnşallah, çok kısa bir zaman içinde yangının artık kontrol altına alınmasıyla ilgili haberi vermeyi planlıyoruz.

Çeşme Ildır Mahallesi’nde ve Ödemiş’te dün başlayan yangınlar, hafta sonu Seferihisar’da, daha önce Foça ve Aliağa’daki yangınların tamamı elektrik hatlarından kaynaklı başladı.

Elektrik hatlarından çıkan kıvılcımlar hemen yakınındaki otları tutuşturup kısa süre içerisinde etrafa ve ormana yayıldı. İnsan ya da sabotaj kaynaklı bir yangın yok.”

Çeşme’de yangın: Bazı otoyol ve yollar trafiğe kapatıldı

Çeşme’de yangın: Üç mahalle tahliye edildi

İzmir ve Bilecik’te orman yangınından etkilenen ilçeler ‘afet bölgesi’ ilan edildi

Yangınlar: Beş ilde 132 yapı ağır hasarlı

Bakan Yumaklı: Üç ilde yangınlar kısmen kontrol altına alındı

İçişleri bakanı duyurdu: Yangınlar nedeniyle 50 bini aşkın kişi tahliye edildi