Tolga Tanış: Obama, Gülen konusunda ortada kalmaktan rahatsız

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Bir kavga var Türkiye’de. İki taraf da Obama Yönetimi’ni kendi yanında göstermek istiyor. Ve bu kavganın ortasında kalmak da, Washington’ı rahatsız ediyor. Çünkü politik olarak baktığınız zaman da… İlk sorun, Erdoğan’ın da Gülen’in de haklı olması. Devlet içindeki yapılanma da doğru, yolsuzluk da doğru.

İkinci sorun ise aynı zamanda her ikisinin de haksız olması. Çünkü hükümetin yürüttüğü “cadı avı” da yanlış, cemaat kanadının kendine yakın kişiler tarafından geçmişte işlenen hukuk ihlallerine değinmemesi de. Obama’nın ikilemi de bu işte.

Tolga Tanış’ın yazısı