Elazığ'da 'Erdoğan'a hakaret'ten uzaklaştırma alan akademisyene gözaltı

 

Elazığ Fırat Üniversitesi’nde final sınavında sorduğu soruda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesine hakaret ettiği suçlamasıyla açığa alınan akademisyen Tümer Coşkun, dün akşam gözaltına alındı.

Tümer Coşkun

Coşkun, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi bölümü öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

AA’nın haberine göre Coşkun hakkında soruşturma başlatıldı ve söz konusu sınav iptal edildi.

Rektörlükten açıklamada şöyle dendi: “29.12.2016 tarihinde üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde dört farklı programın Temel Hukuk ortak dersi final sınavında Öğretim Görevlisi Tümer Coşkun tarafından sorulan sorularda, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve ailesine hakaret içerikli ifadeler kullandığı iddiasıyla sınav iptal edilmiş ve ilgili şahıs hakkında 2547 sayılı kanunun 53. maddesi kapsamında soruşturma açılarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir.”

Gözaltına da alındı

Akademisyen Coşkun, dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Vali Murat Zorluoğlu da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu sorular, Cumhurbaşkanımız ve ailesine yönelik hakaretler içeriyor. Bunun üzerine üniversite yönetimi derhal idari işlem başlattı. Bu öğretim görevlisi görevinden uzaklaştırıldı. Bu öğretim görevlisi ile ilgili olarak terör örgütleriyle bağlantılı olabileceği ile ilgili adli işlem başlatıldı. Dün akşam saatlerinde öğretim görevlisi gözaltına alındı. Son derece üzücü bir hadisedir. Gerçekten bu öğretim görevlisinin yaptığı ahlaksızlıktır. Bu memleketin ekmeğini yiyen, suyunu içen bir kişinin böyle ahlaksız bir davranışın içine girmiş olması hakikaten çok üzücüdür. Ama, hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz. Öğretim görevlisi ile ilgili hem adli hem idari soruşturma devam ediyor.”

Söz konusu soru.

Talep eden hakim sürülmüştü: ‘Erdoğan’a hakaret’ suçunun iptali reddedildi

Akademisyen Baskın Oran’ın Erdoğan’a açtığı hakaret davası reddedildi

‘Şair’ İngiliz bakan da şaşırdı: ‘Erdoğan’a hakaret şiiri’nin lafı bile edilmedi

‘Erdoğan’a hakaret’ davalarının çekilmesinin ardından ilk tutuklama

‘Erdoğan’a hakaret’ davalarının çekilmesinin ardından üç tahliye daha

‘Erdoğan’a hakaret’te bir ilk: Cumhurbaşkanlığı yazısıyla tahliye

Erdoğan’ın ‘affı’ HDP’ye kadar!