• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

İki yeni KHK Resmi Gazete'de yayımlandı

17/08/2016 08:50

 

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in dördüncü ve beşinci Kanun Hükmünde Kararname’leri (KHK) Resmi Gazete’de yayımlandı.

resmi gazete

Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu’nun ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, iki yeni KHK’nın yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.


Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan 670 ve 671 sayılı KHK kapsamında yapılan değişiklikler şöyle:

TİB kapatıldı, BTK’ya bağlandı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kapatıldı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) devredildi.

38 bin tahliye

Denetimli serbestlik uygulamasında düzenleme yapıldı. Denetimli serbestlik kapsamında kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişi tahliye edilecek. Şartlı tahliyeye kadar olan denetimli serbestlik süresi bir yıldan iki yıla çıkarıldı. Böylece mahkumlar bir yıl daha az cezaevinde kalmış olacak.

Genelkurmay başkanını, cumhurbaşkanı atayacak

Genelkurmay başkanının ataması bundan böyle cumhurbaşkanı tarafından yapılacak. Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı’na bağlandı. GATA öğrencileri ise, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde öğrenim görmeye devam edecek.

Dört yıllık fakültelerden mezun olanlar muvazzaf subay olabilecek.

TSK’da ihraçlar

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) 136 subay, astsubay ve uzman çavuş ihraç edilirken, Hava Kuvvetleri’nden 24, Deniz Kuvvetleri’nden altı subay ihraç edildi. Sahil Güvenlik’ten ihraç edilen personel sayısı ise 24.

İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı’nda Gülen Cemaati ile irtibatlı olduğu tespit edilen kamu personellerinin görevine son verildi. Emniyet’te 2 bin 360 kişi, BTK’da ise 196 kişi ihraç edildi.

‘FETÖ’ soruşturması kapsamında görevden alınanlar unvan ve meslek haklarını kullanamayacak, emeklilik haklarından yararlanamayacak.

Darbe girişimi sırasında yaralanan ve hayatını kaybeden yurttaşların SGK prim borçları silinecek.

2010 KPSS’de soruları çalanların atamaları iptal

2010’daki Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorularını çalarak herhangi bir mevkiye atanan devlet memurlarının atamaları iptal edilecek.

Hava Harp Okulu’na yeni öğrenciler

TSK’nın pilot ihtiyacını karşılamak amacıyla 4566 Sayılı Harp Okulları Kanunu’na da geçici maddeler eklendi. Buna göre bir yıl içinde yapılacak temin faaliyeti ile Hava Harp Okulu’nun birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarına pilotaj eğitimi veren üniversiteler öncelikli olmak üzere üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğrenci alınabilecek. Bu öğrencilerin Hava Harp Okuluna geçişine ilişkin usul ve esaslar ise Milli Savunma Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek.

Subay alımı yapılacak

En az dört yıl süreli eğitim veren fakülte veya yüksekokullardan pilot olarak mezun olan kadın veya erkeklerden muvazzaf subay olmak için başvuranlar, 27 yaşını bitirmemişlerse ve yedek subay olma koşullarını taşıyorlarsa, sınavlara girerek muvazzaf subaylığa atanabilecek.

Bunlardan pilotaj eğitiminde başarısız olanlar, TSK’da eğer ihtiyaç varsa diğer sınıflarda istihdam edilebilecek. Ancak bunlar için deneme süresi üç yıl olacak. Pilotaj eğitiminde başarısız olanlar ile deneme süresi içerisinde TSK’dan ayrılanlardan herhangi bir tazminat alınmayacak.

 

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Trump'tan Çin'e ek yüzde 100 gümrük vergisi

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Kasım itibarıyla ABD’nin Çin’den ek yüzde 100 gümrük vergisi alacağını duyurdu.

Sağanak yağış bekleniyor: Meteoroloji'den altı il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), altı ili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisiyle sarı kodla uyardı.

Fransa'da geçen hafta istifa eden Lecornu yeniden başbakanlığa atandı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, hafta başında görevinden istifa eden Sébastien Lecornu’yü tekrar başbakan atadı.

Ankara başsavcılığı, Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni talep etti

Ankara başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni talep etti.

Savcılık Serdar Öktem cinayetinde suç örgütlerine işaret etti

Avukat Serdar Öktem 6 Ekim’de Şişli’de suikaste uğradı.

Savcılığın sevk yazısında ‘Gündoğmuşlar’ ve ‘Daltonlar’ adlı suç örgütlerine işaret edildi ve cinayeti ‘Siirtli Naci’ lakaplı Naci Yılmaz’ın finanse ettiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Denetimli serbestlik süresi uzatıldı: 38 bin mahkum tahliye olacak
Ruslara göre Erdoğan, İncirlik Üssü'nü Rus hava kuvvetlerine açabilir

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 901 gündür hapiste

YAZARLAR

'Belirsizlik' kullanışlı bir idare yöntemidir, yurttaşı iki dudak arasına hapseder!

Murat Sevinç

Sınıf arkadaşım Furkan Karabay için

Ece Deniz

Bir illüzyon: Çalışırsan başarırsın

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

'İnsan Avı: Usame Bin Ladin': Belgesel mi istihbarat operası mı?

Ayhan Tinin

Edebiyat Müzesi… Şiir Kütüphanesi… Nâzım'ın bavulu küçük İskender'de mi?

C. Hakkı Zariç

Türkiye'nin yeni dili

Mustafa Alp Dağıstanlı

Sürtünmesiz dünya

Göksun Yazıcı

GÜNÜN 11’İ

Deniz Zeyrek: İlaçları depolarda bekletiyorlar; kur güncellemesinden sonra yeni fiyatlarla piyasaya sürülecekmiş

Kemal Okuyan: Gazze'dekiler soluk alsın, yaşasın çocuklar

Metin Yılmaz: Dolar koşmuş, altın uçmuş, fatura zıplamış; bizim maaş hala start çizgisinde

Orhan Uğuroğlu: Bir dönem cezaevindeki Cumhurbaşkanı'nı yalnız bırakmayan Kocabıyık, bugün aynı kişiyi eleştirdiği için cezaevinde

Didem Eryar Ünlü: Enerji dönüşümü sadece teknolojik bir süreç değil, aynı zamanda bir zihniyet devrimi

Ahmet Yaşaroğlu: Kitlelerle partiler arasındaki geleneksel ilişkiler çözülmektedir

Korkut Boratav: 'Çin modelinin' ABD için bile bir alternatif olarak tartışılması şaşırtıcı olmamalıdır

Mehmet Y. Yılmaz: Türk adaleti, Kocabıyık'ın 'dost uyarısı' sayılması gereken eleştirilerinden 'hakaret' çıkarmış

Tuğrul Eryılmaz: İlber Ortaylı'yı 'Ben de Getir'e geçtim' diye Getir reklamında görünce bütün planlarım bozuldu

Abdulkadir Selvi: Trump'ın barış planında en büyük pay Erdoğan'ın; Biden bu da sana ders olsun

Esfender Korkmaz: Bizim sorunumuz, ekonomi yönetiminin olmamasıdır

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×