Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şartlı tahliyesine iki yıl ya da daha az bir zaman kalan mahkumların bir yıl erken tahliye olacaklarını açıkladı. Böylece 38 bin mahkum tahliye olacak.

Fotoğraf: DHA
Twitter hesabından açıklama yapan Bozdağ, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), ‘Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a geçici bir madde eklendiğini duyurdu.
Buna göre şartlı tahliyeye kadar olan denetimli serbestlik süresi bir yıldan iki yıla çıkarıldı. Böylece mahkumlar bir yıl daha az cezaevinde kalmış olacak.
Bu düzenleme, cezasının en az yarısını dolduran ve 1 Temmuz 2016 tarihinden önce suç işleyen mahkumları kapsıyor.
Bazı suçlar düzenleme dışında
Bakan Bozdağ, düzenleme kapsamı dışında olan suçları da açıkladı: “Kasten öldürme; altsoya, üstsoya, eşe veya kardeşe ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumunda bulunan kişiye karşı işlenen kasten yaralama veya neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar.”
38 bin tahliye
Bozdağ, bu düzenlemeye göre açık ve kapalı cezaevlerinde kalan yaklaşık 38 bin kişinin tahliye olacağını söyledi.