Araştırma: İsraillilerin yarısından fazlası Gazze'deki açlıktan hiç rahatsız değil

Ülkedeki son araştırmaya göre İsraillilerin yarısından fazlası Gazze’deki açlıktan ‘hiç rahatsız değil’.

Tel Aviv’de bir bar, Ağustos 2024. Fotoğraf: Haaretz / Ofer Vaknin

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail saldırısı altındaki Gazze’de kitlesel açlık sürüyor. İsrail saldırılarında en az 61 bin 20 Filistinli öldürüldü. Açlıktan ölenlerin sayısıysa 193. Bunların 96’sı çocuk.

Yerel ve uluslarası çevreler, nüfusu yaklaşık 2,3 milyon olan ve 2 milyon kişinin yerinden edildiği Gazze’de İsrail’in açlık ve susuzluğu ‘silah’ olarak kullandığını belirtiyor.

AA’nın haberine göre bağımsız düşünce kuruluşu İsrail Demokrasi Enstitüsü, bu meseleyi İsraillilere sordu.

Katılımcıların yüzde 55’inden fazlası Gazze’de açlık konusunda ‘hiç rahatsızlık duymadıklarını’ dile getirdi.

Yüzde 78’iyse İsrail ordusunun Gazze’de ‘Filistinli sivillere zarar vermemek için çaba sarf ettiğini’ savundu.

Geçen ayki bir başka kamuoyu yoklamasındaysa katılımcıların yarısından fazlası ‘Gazze’de açlığın olmadığını’ öne sürmüştü.

Davutoğlu ‘yüreğinden gelen çığlıkla’ sordu: Türkiye Gazze için neyi bekliyor?

‘Ortadoğu’nun en tehlikeli adamı’ Davutoğlu, çıplak ayakla Gazze’ye gitmeye hazır

‘Gazze’de soykırım var’ yazısını okuyan İsrailli vekil, kürsüden indirildi

‘Yardım noktası’nda ABD askerinin elini öperken görüntülenen Gazzeli Amir ‘kayıp’

Trump: Gazze’deki açlığı kalbi taşlaşmamış veya kafayı yememiş herkes görüyor

‘Gazze’ye 60 milyon dolar verdik’ diyen Trump: Kimse de teşekkür etmedi