CHP’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki davanın ‘yasama dokunulmazlığı nedeniyle durması’ yönündeki talebin reddine yapılan itiraz, Yargıtay 17. Ceza Dairesi tarafından kabul edilmedi. Berberoğlu’nun tahliyesine karar verilmesi istemi ise Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından, dosyanın esas inceleme aşamasında daha sonra ele alınacak.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Berberoğlu hakkındaki davanın, ‘yeniden milletvekili seçilmesi nedeniyle durması’ talebini reddetmişti. Daire, Berberoğlu’nun tahliyesine karar verilmesi isteminin ise dosyanın esastan incelenmesi aşamasında ele alınmasını kararlaştırmıştı.
Dairenin kararına, Berberoğlu’nun avukatları itiraz etti. İtiraz, bir üst daireye gönderildi.
AA’nın haberine göre itirazı görüşen Yargıtay 17. Ceza Dairesi de Berberoğlu’nun, ‘davanın durması’ yönündeki talebini yerinde görmedi ve itirazı reddetti.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Berberoğlu hakkındaki dosyanın esas incelemesini daha sonra yapacak. Daire, Berberoğlu’nun tahliyesine karar verilmesi istemini, dosyanın esas inceleme aşamasında ele alacak.
İlaçlarını bıraktı
24 Haziran’daki seçimlerde bir kez daha milletvekili seçilen ve dokunulmazlık hakkı kazanan Berberoğlu, ‘tutuklanması hakkındaki kararın hukuki olmaması gerekçesiyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlali’ ve ‘milletvekili görevini yerine getiremediği gerekçesiyle seçilme hakkının ihlal edildiği’ gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuruda bulunmuştu.
Berberoğlu’nun Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru reddedilmişti. Berberoğlu da tepki olarak savunma hakkını kullanmama ve dışarıyla haberleşmeyi kesme kararı almıştı. Berberoğlu “Her ağaç tek başına ve ayakta ölür” demişti. Berberoğlu, düzenli kullandığı ilaçlarını da bırakmıştı.