Cezaevinden firar eden Nişanyan: Darısı zulüm mağduru olan herkesin başına

 

İzmir’in Selçuk ilçesindeki Şirince’de SİT alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle bulunduğu Foça Açık Cezaevi’nden firar eden yazar Sevan Nişanyan, “Darısı zulüm mağduru olan herkesin başına” dedi.

Fotoğraf: DHA (Arşiv)

Üç yıldır hapiste bulunan Nişanyan hakkında toplam 11,5 yıl hapis cezası verilmişti.

Cezaevinden izinli çıkıp firar eden Nişanyan, “Cezaevindeydim, artık değilim. Cezaevine dönmeyi de düşünmüyorum” demiş, Türkiye’de mi yoksa yurtdışında mı olduğu sorusunu ise “Nerede olduğumu ben de bilemiyorum” diyerek yanıtlamıştı.

‘Sanırım gitmemi istediler’

Agos’tan Vartan Estukyan’a konuşan Nişanyan, cezaevinde devletin kendisini rahat bırakmayacağını sezdiğini belirterek, “Sanırım gitmemi istediler. Gitmezsem canımı yakmaya devam edeceklerini sezdirdiler. TC devletinin klasik politikasıdır. Yüz yıldır değişmedi. Terörize et, kaçsınlar. Direnirsin tabii de, nereye kadar?” dedi.

Nişanyan, neden firar kararını aldığını da şöyle anlattı: “Bir-iki sene yatmayı göze almıştım. Üç buçuk yıl biraz yordu. Daha üç yıl vardı ve salmaya niyetleri olmadığı anlaşıldı.”

Avukatı Gülçin Avşar ise, Nişanyan’ın cezaevinden nasıl firar ettiği konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

Firar eden Nişanyan: Seksen milyon o tımarhaneden kaçma hayaliyle yaşıyor

Cezaevinden firar eden Nişanyan: Nerede olduğumu ben de bilemiyorum

Yazar Sevan Nişanyan yeniden kapalı cezaevine nakledildi

Sevan Nişanyan özel izinle doğum gününü kutladı: Tarihte ilk olmanın onurunu yaşadım

YSK, Sevan Nişanyan’ın LDP’den vekil adaylığı başvurusunu reddetti

Yazar Sevan Nişanyan, 1 Kasım seçimleri için LDP’den aday adayı

Yargıtay’ın dört yıl yedi aylık hapis cezasını onadığı yazar Sevan Nişanyan 2016’ya dek kapalı cezaevinde

Devletten ısrarlı takip: Sevan Nişanyan’ın evleriyle ilgili yıkım kararı tebliğ edildi

Cezaevinde yaşadıklarını yazan Sevan Nişanyan’a soruşturma açıldı