'S… olsun gitsin' demişti: Sıla'ya hakaret eden Davut Güloğlu'na bir yıl iki ay hapis cezası

 

Müzisyen Sıla’nın kendisi hakkında ‘S… olsun gitsin’ sözleri nedeniyle dava açtığı meslektaşı Davut Güloğlu, bir yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sıla, uzun süre sonra ilk konserini İzmir’de verip dayanışma çağrısı yapmıştı. Fotoğraf: DHA

Güloğlu’nun sözlerinin Sıla’nın açıklamalarına istinaden söylendiği ve eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği gerekçesiyle Güloğlu hakkında iki buçuk yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Güloğlu’nun avukatı, mahkeme hakimi ile yaşadığı tartışmanın ardından davadan çekilmişti.

Güloğlu, ‘basın yoluyla hakaret’ nedeniyle bir yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, 8 bin 400 TL olarak adli para cezasına çevrildi.

Ne olmuştu?

Fotoğraf: DHA

Sıla, Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ öncesi “Darbelere karşıyım ama böyle bir şovun içinde olmayacağım” dediği için iktidara yakın medyanın hedefi olmuş, konserleri de arka arkaya iptal edilmeye başlamıştı.

Hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ iddiasıyla suç duyurusunda da bulunulunca Sıla, Instagram hesabından bir açıklama yayınlayıp, “Demokrasi farklılıklara saygı duymanın, o rengi farklılıklarla omuz omuza yaşamayı becerebilmenin adıdır” demek zorunda kalmıştı.

Yenikapı’daki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde Beyaz TV’ye konuşan veren Güloğlu, Sıla için ‘S… olsun gitsin’ demiş, Sıla, kendisine hakaret eden Güloğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bunun ardından ifade veren Güloğlu, sözlerinin doğru olduğunu, ancak hakaret etmediğini savunarak, “Ancak bunu vatan hainlerine karşı söyledim. O son cümle, doğrudan şikayetçiyi kastederek söylediğim bir cümle değildir. Suçlamaları kabul etmiyorum” demişti.

İki buçuk yıl hapsi isteniyor: Sıla’ya ‘hakaret’ eden Davut Güloğlu’dan reddi hakim talebi

Sıla’ya küfür eden Davut Güloğlu’na ‘hakaret’ten iki buçuk yıl hapis istemi

Sıla’nın şikayetiyle ifade veren Güloğlu: Sözlerim doğru ama vatan hainlerine karşı söyledim

Sıla, kendisine hakaret eden müzisyen Davut Güloğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

‘Lince karşı’ pes etmeyen Sıla ilk konserini İzmir’de verdi: Hiçbirimiz yalnız değiliz

Edebiyatçı Mungan’dan Sıla’ya destek: Şarkılarımdan hangisini istersen senindir

Hedefe konan Sıla’nın albümleri iTunes listesinde ilk üçte

Sıla’nın uğradığı linç HDP’li Sancar’ın soru önergesiyle Meclis’e taşındı

Sıla’dan kısa yanıt: Demokrasi farklılıklara saygı duymanın adıdır

Eski milli tenisçi, hedefe oturtulan Sıla hakkında suç duyurusunda bulundu

Konserleri iptal edilen Sıla’ya Twitter’dan destek: Bu mudur kutladığınız demokrasi?

‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne ‘şov’ diyen Sıla’nın konserleri iptal ediliyor