HDP'li Bilgen: Hükümet saldırılara tepkisiz, Süleyman Soylu telefonunu açmadı

 

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, parti binalarına yapılan saldırıya hükümet yetkililerinin tepkisiz kaldığını söyledi.

Fotoğraf: @hdpgenelmerkezi

Kayseri’de dün yakındaki komando tugayından çarşı iznine çıkan er ve erbaşların bulunduğu otobüse bombalı araçla düzenlenen saldırıda 14 asker yaşamını yitirmiş, 56 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı kınayan HDP’nin Kayseri il binası, kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğramış, ateşe verilmişti. Ofisteki tüm eşyalar da camdan aşağı atılmış, tabela sökülmüştü. Aynı kentte EMEP ve DİSK binasının yanısıra CHP mensuplarına da saldırılmıştı.

İstanbul’da da HDP’nin birçok ilçe binası saldırıya uğramış, Beylikdüzü’ndeki binada patlama meydana gelmişti. Kocaeli’de de parti binasına ateş açılmıştı. Geçen hafta da HDP’nin genel merkezine silahlı saldırı düzenlenmişti.

Bilgen, parti binalarına yönelik son saldırıların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu aradığını, ancak ulaşamadığını belirtti.

Saldırılarda ikinci bir darbe girişiminin koşullarının oluşturulmaya çalışıldığını öne süren HDP sözcüsü, “Bir başka kıskaç ile de partimizin siyaset yapma imkanlarını ortadan kaldıracak baskı kurulmaya çalışılıyor. Yani bizi korkutarak, yıldırarak, sindirerek muhalefet yapmamız, siyasi mücadele yürütmemiz, demokratik mücadele yürütmemiz engellenmeye çalışılıyor” dedi.

Halka sağduyu çağrısı yaptıklarını kaydeden Bilgen, “Ama şunu da bilsinler; provokasyonlara gelmeme konusunda, bu tuzağa düşmeme konusunda çaba sarf ettiğimiz gibi demokratik mücadelede ısrar konusunda da kararlı davranacağız” diye konuştu.

HDP’den CNN Türk’e: 90’ların TRT’sine döndünüz, biraz etik!

Saldırılarla ilgili ‘Tedbir alınmadı’ diyen HDP’ye bakanlıktan yanıt: Gerçek dışı

Binaları saldırıya uğrayan HDP: Tedbir almayanlar provokasyona fırsat veriyor

Kocaeli’de HDP binasına ateş açıldı

Beylikdüzü’ndeki HDP binasında patlama: Ölü ya da yaralı yok

Kayseri saldırısının ardından hedef haline getirilen HDP binasından kareler

Kayseri’de HDP’nin ardından CHP ve EMEP’e de saldırı

Kayseri’de HDP binasına saldırı: Üç hilalli bayrak asılan çatı ateşe verildi

HDP’den Kayseri saldırısına kınama: Şiddet girdabı toplumu felakete sürüklüyor