CNN Türk spikeri 'mağaza talanı'nı anlattı: Vitrin mankeninin bacağıyla koşanlar…

 

Zorlu Center’daki H&M mağazasında ‘Balmain Koleksiyonu’ lansmanındaki izdihama tanıklık eden CNN Türk spikeri Duygu Demirdağ, yaşananları ‘AVM’de elit alışveriş çılgınlığı’ başlıklı bir yazı kaleme alarak aktardı.

duygu demirdag
Duygu Demirdağ. Fotoğraf: Twitter

cnnturk.com’da yayınlanan yazıda Demirdağ, dekora düşen bir kadına yardım etmek isterken yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kadın tehlikedeydi ve kurtarılmalıydı. İki güvenlik görevlisiyle birlikte hamle yaptık. Bu hamlemizi elinde tuttuğu payet gömleği araklamaya yönelik zannettiği için yavrusuna siper bir Bengal kaplanına dönüştü. Cam kutunun içinden çıkaramadığı ayağına aldırmadan, payetlerin üzerine kapandı. Üzerine varmadık.”

Demirdağ, elinde vitrin mankeninin bacağını sallayarak koşan bir kadın gördüğü anları ise, “Buna benzer son ifadeyi Macaristan sınırından geçmeye çalışan göçmenlerin yüzlerinde görmüştüm” sözleriyle aktardı.

Kuyruğun oluştuğu andan kapıların açıldığı dakikaya kadar yaşananlar Demirdağ’ın ifadeleriyle özetle şöyle:

“Kıdemliler, ‘o incili cekete’ atlayan ‘yelloz‘ları nasıl moleküllerine ayıracaklarının organizasyonunu yaparken, jungle’a yenice düşenler, ilk nümayişine hazırlanan taze devrimciler gibiydi.

Bir de, ‘Herhalde böyle herkesi birden içeriye almazlar değil mi?’ diye soran BAĞ-KUR tipi kuyrukçular vardı. Ve o vahşete kıyasla BAĞ-KUR insanlığın onuruydu.

Derken kapılar açıldı.

Sırada iki saattir bekleyenler, beş dakika önce gelenlerle aynı saflarda buluştu.

Önlerinde bekleyenlerin insan olduğunu unutup, medeniyetin en muhteşem örneğini sergileyen kalabalık, ardında çiğnenmiş bedenler bırakarak içeri girdi.

https://www.youtube.com/watch?v=EIiTFBoHdNc

Mağazaya girdikleri anda gördükleri ilk menteşeye o dünyaca ünlü markanın adını yakararak sarıldılar.

Ardından etekler geldi, kürkler, botlar, gömlekler ve derken tokat gibi bir ses: “Orası aradığımız stand değil. Özel koleksiyon henüz açılmadı.”

O anda bitti eteklerin, kürklerin, botların efsunu. Yanlış zamanda yanlış konfeksiyona sevdalanmışlardı.

Derhal toparlandılar. Avın hakikisine doğru yola koyuldular.

Önlerinde markanın altın sarısı sembolüyle kaplı kartondan bir duvar, arkasında cennet-ül ala vardı.

Geriye bakmadılar. Yolda verdikleri kayıplarla vakit kaybetmediler.

Hızla yıktılar karton duvarı.

Sonrası…

Bu ülkede izaha muhtaç dediğin ne varsa, cevabı.

Yolsuzluk-hırsızlık-talan-arak-zorbalık-torpil…”

Yağma değil mağaza açılışı: Ünlü koleksiyon Türkiye’ye geldi, ‘özel davetliler’ sildi süpürdü