Dün gece 23.30’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilen Hakkari Yüksekova’da silah ve patlama sesleri gece boyu devam ederken, DİSK-KESK-TMMOB-TTB-İHD heyetleri ilçeye sokulmadı.

‘Özerklik’ ilan edilen ilçelerden Yüksekova’da, polisin ‘öz savunma’ kontrolündeki mahallelere girmek istemesi üzerine dün gece çatışma çıkmış, Hakkari valiliği, ilçede ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu.
Yüksekova’daki çatışmalar gece boyunca sürdü.
HDP’li Zeydan: Üç kişi hayatını kaybetti
HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, DHA ve DİHA’ya konuşarak çatışmalardan gelen ilk bilgilere göre üç kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Zeydan şöyle konuştu: “Çatışmalarda bize gelen bilgilere göre 10 sivil insanın yaralandığını ve bu yaralılardan üçünün yaşamını yitirdiği yönünde. Bu yaralıları almak için bölgeye ambulansların geliş gidişlerine de izin verilmedi. Vatandaşlar yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istiyor. Ama güvenlik güçleri buna da izin vermiyor. Bizler de bir milletvekili olarak o bölgeye giremiyoruz. Halk kendi kaderiyle baş başa bırakılmış durumda.”
DİSK: İlçeye girişimize izin verilmiyor
DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu, Twitter hesaplarından emek ve meslek örgütleri olarak Yüksekova’ya geldiklerini, ancak ilçeye girişlerine izin verilmediğini aktarırken, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne de girişlerinin engellendiğini ve hastanenin silahlı araçlarla kuşatılmış olduğunu belirtti.
DİSK-KESK-TMMOB-TTB-İHD heyeti olarak #Yüksekova Kaymakamından görüşme talep ettik. Kabul etmedi. Gerekçe: Sokağa çıkma yasağı!
— Arzu A. Çerkezoğlu (@ArzuCerkezoglu) August 27, 2015
#Hakkari‘de savaşın sonuçları çok ağır. Görüştüğümüz STK’lar, sendikalar, meslek örgütleri, tüm halkın cümleleri #barış ile başlıyor — Arzu A. Çerkezoğlu (@ArzuCerkezoglu) August 27, 2015
DİSK-KESK-TMMOB-TTB heyeti olarak #Hakkari‘den #Yüksekova‘ya geldik. Ancak ilçeye girmemize izin verilmiyor. #Şemdinli‘ye de geçemiyoruz.
— Kani Beko (@KaniBeko_DiSK) August 27, 2015
#Yüksekova Devlet Hastanesi’ne girişimiz engelleniyor. Hastane silahlı araçlarla kuşatılmış durumda… #Gever — Kani Beko (@KaniBeko_DiSK) August 27, 2015