Japonya’daki minik maymun Punch ile travmalarımıza yeni travma ekliyoruz. Dalga geçmiyorum, insanın içine işliyor Punch’ın yalnızlığı. Annesi onu istemediği için, hayvanat bahçesi görevlileri Punch’a bir peluş maymun vermiş, günlerdir onunla oynuyor.
Sonra arkadaşlar ediniyor, onlar da pataklayınca hayata küstüğü haberi geliyor. Biz de onunla birlikte heder oluyoruz. Çünkü Punch, çocukluğunda sarılma nedir bilmeyen herkese yarasını hatırlattı. Bazılarımızın yanlış insanlara sarılması da bu yüzden değil mi zaten? Yemin ediyorum bu hayvanlar alemi bitirecek bizi!
Peki İkea’dan alınan ve Punch’a verilen peluş oyuncağın gündem olmasıyla birlikte, markanın fırsattan istifade ürün fotosuna Punch’ı da eklemesi kaç puan? Hatta peluş maymuna ‘Punch’ın annesi’ adı verilmiş. İşte pazarlama böyle bir şey!