PKK’lı kadınlarla yaptığı söyleşileri içeren ‘Dağın Kadın Hali’ kitabı nedeniyle ‘terör örgütü propagandası’ndan en az iki yıl hapisle yargılanan gazeteci Arzu Demir, “Gazetecilik yaptım” dedi.

Gazeteci Arzu Demir. (Fotoğraf: DHA)
Etkin Haber Ajansı (ETHA) ve Fırat Haber Ajansı (ANF) muhabiri Demir’in Ceylan Yayınları’ndan Kasım 2014’te çıkan kitabı hakkında yaklaşık iki yıl sonra, 15 Mart 2016’da toplatma kararı alınmıştı.
Demir hakkında, ‘suç işlemeye alenen tahrik etmek’ ve ‘suçu ve suçluyu övmek’ suçlamarıyla birlikte toplam iki yıldan 14 yıl altı aya kadar hapis cezası istenen davanın ilk duruşması bugün yapıldı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada yazılı savunma yapan Demir, kitabın yedi baskı yaptığını, toplatma kararının siyasi bir karar olduğunu vurguladı.
‘Gerçeği yazdım, gazetecilik yaptım’

Dağın Kadın Hali
Kendisi ve kitabının, tıpkı diğer meslektaşları gibi yeniden başlayan çatışmalı sürecin mağduru olduğunu ifade eden Demir, “Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için İmralı’da başlatılan çözüm süreci devam ediyor olsaydı, ‘Dağın Kadın Hali’ yasaklanmayacaktı” diye konuştu.
Kadınlarla yaptığı söyleşilerde onlara dağa çıkma nedenlerini, kadın-erkek açısından geleneksel rollerin nasıl yaşandığını, aşk ve cinsellik için neler hissettiklerini sorduğunu hatırlatan Demir, “Gerçeği yazdım. Özetle gazetecilik yaptım. Gittim, gördüm, konuştum ve yazdım” dedi.
Duruşma ertelendi
Demir’in avukatı Gülizar Tuncer, “Siyasi politikalara aykırı görüşlerdeki insanlar yıldırılmaya çalışılmakta” diyerek müvekkilinin beraatini istedi.
Duruşma, savcının mütalaasını hazırlaması için ertelendi.