Almanya parlamentosu Bundestag, ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’ı kurtarmak için hazırlanacak 86 milyar euroluk üçüncü kurtarma planına onay verdi.

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)
Sputnik’te yer alan habere göre, toplam 598 milletvekilinin katıldığı oylamada 439 ‘evet’, 119 ‘hayır’ oyu kullanılırken, 40 milletvekili ise ‘çekimser’ kaldı. Bu sonuçla, milletvekillerin büyük çoğunluğu Yunanistan’a yardım verilmesi konusunda müzakerelere başlanmasını kabul etti.
KDV oranlarını ve emeklilik yaşını artırmayı, kamu borçlarını düşürmeyi ve özelleştirmeye ağırlık vermeyi taahhüt eden Yunanistan’a, bunun karşılığında 86 milyar euro kredi verilecek.
IMF: Borçların tamamen silinmesi mümkün değil
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan’ı kurtarmak için hazırlanacak üçüncü kurtarma planına, borç yapılandırmasını da kapsaması halinde katılacakları uyarısını yaparken, ”Borçların tamamen silinmesi mümkün değil” diye konuştu.
Yunanistan’la yeni müzakerelerin en az dört hafta süreceğini belirten Lagarde, ”Yunan heyeti ile 6 aydır görüşmüyoruz, hiçbir bilgiye sahip değiliz, örneğin mali yapının son durumu ile ilgili bir fikrimiz yok” ifadelerini kullandı.