Sarıgül ailesi odaklı soruşturma: Sofu Altınbaş dahil 12 gözaltı

Sarıgül ailesiyle başlatılan ve kara para aklama suçlamasıyla yürütülen soruşturmada 14 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi. Altınbaş Holding yöneticisi Sofu Altınbaş dahil 12’si gözaltına alındı.

Sofu Altınbaş. Fotoğraf: ASV

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Altınbaş bugün fon soruşturması kapsamında tutuklandı. Holdingin yönetim kurulu başkan vekili Nusret Altınbaş’sa aynı soruşturmada gözaltında.

Operasyonun ‘yeni tespitler’ doğrultusunda yapıldığı öne sürüldü.

Gözaltına alınanlar arasında Titanic Hotel YKB Yardımcısı Temel Aygün de var.

Gözaltına alınan diğer isimler şöyle: Oktay Özkan, Eyüp Ensar Saral, Hulki Şavkın, Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu, Eyüp Birgün, Erhan Naci İşözen, Kenan Malkoç, Selami Cengiz, Ramazan Argün, İbrahim Avcı.

İki kişiyse aranıyor.

Soruşturma nasıl başladı?

İstanbul başsavcılığının 16 Ekim’deki açıklamasına göre soruşturma, Alman vatandaşı K.P. ve M.B.’nin şikayetiyle başladı. 

İddiaya göre iki isim, yurt içi ve dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarlı paraların aklandığını, Sarıgül ailesiyle ilgili bilgi ve belgeleri Murat Ağırel’e ilettiğini, fakat bunun ardından tehdit edildiğini söyledi.

İlk operasyonun 16 Ekim’de yapıldığı soruşturmada Sarıgül’ün iki oğlu (Ömer ve Emir Sarıgül), gazeteci Murat Ağırel, Sarıgül’ün eski eşi ve siyasetçi Aylin Kotil dahil 19 kişi tutuklu.

Başsavcılık, Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların da Ankara başsavcılığına gönderileceğini duyurdu.

Öte yandan gazeteci Timur Soykan, Murat Ağırel’le ilgili “Murat elindeki belgeleri yeterli bulmadığı için bir süre haberi beklemeye almıştı. Bir gazeteci sadece haber hazırlamak istediği için iftiralara maruz kalabiliyor. Maalesef bunu daha önce de yaşadık.  Dostumuz Murat Ağırel’in suçsuzluğuna şahidiz” dedi.

Ağırel’se ‘ilk kez yapmadığı bir haberden dolayı tutuklandığını’ yazdı.

Fon soruşturması: İnan Altınbaş ve Taha Çakmak dahil 15 tutuklama

Sarıgül soruşturması: Üç tutuklama daha

Emir Sarıgül tutuklandı

Gazeteci Murat Ağırel ve Ömer Sarıgül dahil 15 kişi tutuklandı

Murat Ağırel, Ömer ve Emir Sarıgül dahil altı gözaltı kararı

Ev hapsindeki gazeteci Murat Ağırel gözaltına alındı

Ev hapsindeki gazeteci Murat Ağırel gözaltına alındı

İsmail Saymaz ve Murat Ağırel’e ev hapsi

Gazeteciler Şaban Sevinç ve Mustafa Balcı tutuklandı