• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

RTÜK başkanı 'boykot'a da karıştı

25/03/2025 21:15

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başlattığı boykotu yorumladı: “Türkiye’nin en kıymetli markalarına açılan ilginç boykot savaşları da ibretle izlenmektedir.”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin. Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalarda gözaltına alınan 106 kişiden 51’i tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Murat Çalık da var. Üç isim de görevden uzaklaştırıldı. Ayrıca Şişli Belediyesi’ne kayyım atandı.


Soruşturmaları protesto amacıyla İBB binasının bulunduğu Saraçhane’de dün altıncı kez miting düzenlenmiş, Özel konuşmasında günlerdir gündemdeki boykot listesini açıklamıştı.

Şahin, Özel’in boykot listesini eleştirirken ‘hangi kanal olursa olsun manipülatif görüntü ve haberleri yayınlama konusundaki uyarıları hiçe sayanlar’a idari yaptırımların en üst sınırdan uygulanacağını söyledi.

Şahin, X hesabından özetle şunları yazdı:

* Onlarca esnafımız bu olaylarda zarar görürken haksız bir şekilde Türkiye’nin en kıymetli markalarına açılan ilginç boykot savaşları da ibretle izlenmektedir. Bir yandan ekranlarda çocuklara verilen pamuk şekerlerle ilgili dahi dezenformasyon yapılırken, bazı kanallar kent lokantalarının kapatıldığını da içeren birçok yalanı pervasızca yayınlamaktan çekinmemiştir.

* RTÜK anayasal bir kurum olarak kendi görev sınırları içinde denetleme faaliyetlerini sürdürmek zorundadır. Fakat dünyanın neredeyse bütün ülkelerinde ana muhalefet partileri de kendi sorumluluk sınırları içinde ve ülke yararına çalışmaktadır. Belirtmek gerekir ki, muhalefetin her fırsatta övdüğü ülkelerde ‘devletin anayasal kurumlarını tehdit eden’ bir muhalefet liderine şimdiye kadar rastlanmamıştır. Ayrıca yine muhalefetin, Türkiye’yi şikâyet ederek zor durumda bırakmayı hedefleyen açıklamalarda bulunduğu bazı ülkelerin basın kuruluşlarında da öncelikle ‘kendi devletlerinin menfaatlerini düşünmek‘ konusunda yerleşmiş bir gelenek vardır.

* Bir ülkenin ana muhalefet partisi yetkililerinden beklenen de en azından bu hassasiyeti göstermesidir. Bu kapsamda: “Sakın ha! Bu kanallara dokunmaya kalkmayın. Alnınızı karışlarız” şeklindeki tehditler, öncelikle Devletin Anayasal bir kurumu olan RTÜK’e karşı işlenmiş bir suçtur. Öte yandan RTÜK bu tehditlerden korkarak(!) kendi sorumlulukları ile ilgili iş ve işlemlerde asla geri adım atmayacak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da işini şevkle yapacaktır.

* Bilinmelidir ki hangi kanal olursa olsun; ‘kimin canının içi, kimin kahramanı, kimin gözdesi olursa olsun’ hukuksuzluk yapıyorsa, yasa tanımaz davranıyor, devlet kurumlarına ve çalışanlarına sansür uyguluyorsa, manipülatif görüntü ve haberleri yayınlamak konusunda tüm uyarıları hiçe sayıyorsa ve halkın haber alma özgürlüğünü engelliyorsa gereken idari yaptırımlar yasalar kapsamında en üst sınırdan uygulanacaktır. Ayrıca kurumumuza ve yöneticilerimize yapılan tüm tehdit ve hakaretlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Özel boykot listesini güncelledi

Özgür Özel boykot listesini açıkladı: Demirören, İhlas, ETS…
CHP’nin Ülker boykotuyla sınavı: Bir var bir yok

Özel ‘Gençlerin talebi’ demişti: CHP’nin boykot listesinde Ülker yok

Özgür Özel boykot listesini açıkladı: Demirören, İhlas, ETS…

Özel’in boykot listesinde ilk sırada: Espressolab kime ait, niye hedefte?

Kategori:Aktüel, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Demirtaş'ın avukatı 8 Ekim'i işaret etti

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Demirtaş hakkını ihlal kararını hatırlatıp tahliye süreci için 8 Ekim tarihine işaret etti.

Taliban fiber optik kabloları kesmişti: Afganistan'da iletişim durdu

Afganistan yönetimini elinde tutan Taliban’ın bazı vilayetlerde ‘günahı önlemek için’ fiber optik kabloları kesmesi sonucu ülkede telekomünikasyon hizmetleri de durdu.

Trump'ın 20 maddelik 'Gazze planı' açıklandı: Netanyahu'dan onay

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Beyaz Saray’daki görüşmesinin ardından ABD’nin Gazze’de savaşı bitirmek için 20 maddelik barış planı açıklandı.

Yüzde 3,4 düşüş: Türkiye'de muhtemel eğitim süresi 17,2 yıl

Türkiye’de ilkokula başlama çağındaki bir bireyin en yüksek eğitim seviyesini tamamlayana kadar geçirmesi muhtemel süre 2024’te 17,2 yıl ölçüldü.

İsrail basını: Netanyahu, Katar başbakanından özür diledi

İsrail basınına göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ziyareti sırasında Katar başbakanını telefonla arayarak Doha’ya 9 Eylül’de düzenledikleri hava saldırısı nedeniyle özür diledi.

Boykot sitesi açıldı
Taksim ve Şişhane metro istasyonlarıyla Taksim-Kabataş füniküler hattı kapatıldı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 890 gündür hapiste

YAZARLAR

Karar vermenin yorgunluğu

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Gölgelerin arasına taşınan sır; Claudia

Ayhan Tinin

İmzalı ve Birinci Baskı Kitaplar Müzesi

C. Hakkı Zariç

Yerli ve milli Nokta.

Mustafa Alp Dağıstanlı

Düşünceye tolerans hava gibi su gibi bir ihtiyaç

Murat Sevinç

Apti'ye veda: Şekerim, benim fıtratım böyle…

Murat Sevinç

Mutluluk dayatması

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

GÜNÜN 11’İ

Mine Esen: Türkiye, iç ve dışta en zorlu dönemlerden birini yaşıyor

Abdulkadir Selvi: Bakalım Beyaz Saray'daki bilek güreşinde kim galip gelecek?

İpek Özbey: Neden herkeste silah var; ya korkanlar da silahlanırsa?

Nuray Babacan: Yahşihan belediyesi operasyonu 'Saray'daki toplantının ardından sekiz saat içinde işleme konmuş…

Gökhan Aktürk: Fenerbahçe'de yıllar sonra bir başkan 'Dış etkenler elbette var ama en büyük sıkıntımız içimizdeki sorunlar' diyebildi

Mete Kaan Kaynar: Erdoğan'ın 'Dimyat'a meşruiyet almaya giderken evdeki rızadan olma' ihtimali hiç de düşük olmasa gerek?

Özer Akdemir: AKP'nin kömürden çıkış gibi bir niyetinin olmadığı ortadayken bilimsel raporlar 'Feriştah yenge fentezisiden' öteye gidemiyor!

Mehmet Ocaktan: İki büyük dostun buluşmasında Gazze'nin adı bile yok…

Engin Solakoğlu: Trump ABD'sinin diplomasi anlayışının okul zorbalığından farkı yok

Şeref Oğuz: Neden AR'aştırdığımız kadar GE'liştiremiyoruz?

Mehmet Y. Yılmaz: Adalet sistemi, sosyal medya trolleriyle el ele rejimin ihtiyacı olan 'korku dağlarını büyütmek' görevini yerine getiriyor

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×