İzmir'de su kesintileri kasım sonuna kadar uzatıldı

İzmir’de azalan su kaynakları nedeniyle 6 Ağustos’tan beri uygulanan planlı su kesintileri kasım sonuna kadar uzatıldı.

Fotoğraf: AA

Duyuru İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapıldı. Açıklamaya göre kesintiler, su tüketiminin yoğun olduğu 13 ilçede iki grup halinde sürecek.

Birinci grupta Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Menemen, Gaziemir ve Menderes ilçeleri var. Bu ilçelerde 14 ila 30 Kasım arasındaki çift günlerde sular, 23:00’ten sabah 05:00’e kadar kesilecek.

İkinci gruptaysa Konak, Karabağlar, Buca, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe ilçeleri bulunuyor. Bu ilçelerde 15 ila 29 Kasım arasında tek günlerde sular yine aynı saatlerde kesilecek.

Kentte 6 Ağustos’ta başlayan ve ilk olarak üç günde bir yapılan su kesintileri, 9 Eylül’den beri iki günde bir uygulanıyor.

İzmir’de su kesintileri 15 Kasım’a kadar uzatıldı

İzmir’de plan değişti: Üç günde bir su kesilecek

İzmir’de kuraklık: 800 bin kişinin yaşadığı üç ilçede su kesintisi

İzmir’de sıcaklık 38 derece; en az 820 bin kişinin yaşadığı üç ilçede su kesintisi var

Çeşme’de su kesinti süresi 10 saate çıkarıldı