• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

IŞİD'in yeni Türkçe videosunda yok yok: Atatürk, Erdoğan, Öcalan, ülkücüler…

21/11/2015 16:50

 

IŞİD, yeni bir propaganda videosu yayınlayarak Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, PKK lideri Abdullah Öcalan ve ülkücüleri hedef aldı.

isid video

Daha önce yayınladığı bir videoyla Türkiye’yi tehdit eden ve Bursalı bir esnaf çıkan IŞİD militanlarından ‘Ebu Ammar‘, “Daha büyük bir video hazırlanıyor. Yakında o da çıkar inşallah” demişti. Söz konusu video bugün yayınlandı.


‘Türkiye ve ırkçılık ateşi‘

isid video3

Türkiye’nin kuruluş yıllarının anlatıldığı videoda ‘İslam düşmanlarının Haçlı ordularıyla Müslümanları bitiremediği‘ bunun yerine Turancılık hareketini keşfettiği savunuldu. Videoda, “Turancılık Müslümanların arasındaki imani kardeşliğin parçalanmasına neden oldu” denildi.

‘Bozkurt‘ akımının putperestlik olduğu dile getirilen videoda, daha da aşırıya gidilerek ırkçılık bağlarının İslami bağlardan daha üstün tutulduğu belirtilirek, “Kurda saygıyı namazın yerine geçirdiler” ifadeleri kullanıldı.

Atatürk’ten ‘laik Yahudi’ diye bahsediliyor

isid video1

IŞİD videosunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sırasında ‘doğru yoldan ve Kuran’dan‘ uzaklaşıldığı savunulurken, tekke ve zaviyelerin kapatılması ve ‘şerhi kurallar‘ın kaldırılması eleştirildi. Devletteki ‘batılılaşma‘nın da hedef alındığı videoda, Avrupa’ya gönderilen öğrencilerin ‘sapıttığı’ ve döndüklerinde milliyetçilik bayrağını taşıdıkları savunuldu.

‘Laik Türkiye’ devletinin ilk lideri Atatürk’ün ‘İslam’ın açık sembollerini yok ettiği‘ ifade edilen videoda, “Bu laik Yahudi öldü. fakat arkasında Türklere sadece yoksulluk ve ziyan bıraktı” ifadeleri kullanıldı.

Öcalan da var

isid video2

Videoda daha sonra Mustafa Kemal Atatürk ve Adolf Hitler’in de aralarında gösterildiği ‘ırkçı tağut‘ liderler sıralanırken, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın da ‘Yahudiler tarafından beslendiği ve Kürtler için büyük bir tehlike olduğu‘ iddia edildi.

Kürtçe konuşan bir IŞİD militanı ise “Kurtuluşumuzun ateistlerin eliyle olacağını mı zannediyorsunuz?” diye sorarak Kürtlerin IŞİD’e katılması yönünde çağrıda bulundu.

AKP’nin laik olduğu iddia edildi

‘Mürted’ diye bahsedilen Erdoğan’ın batılı siyasi ve dini liderlerle olan fotoğraflarının da kullanıldığı videoda, AKP’nin laik bir parti olduğu iddia edildi. ‘İslam kisvesi altına saklandığı‘ savunulan AKP’nin ‘gittiği yolun sapıklık ve yalandan başka bir şey olmadığı‘ söylendi.

IŞİD yanlılarını hapse atmakla suçlanan Türkiye’deki Müslümanları IŞİD’e katılma çağrısı yapılan video, Rakka’da insanların alışveriş merkezlerine gittiği ve çocukların parklarda gezdiği görüntülerle son buldu.

IŞİD’den Atatürk ve Erdoğan’lı mesaj: Pek yakında!

Türkiye’yi tehdit eden IŞİD’li Bursalı esnaf çıktı: Video kendi tasarrufumuz

IŞİD bu kez Türkçe tehdit etti: Bağdadi’nin emriyle İstanbul’u fethedelim

IŞİD’den Türkiye’ye tehdit: Erdoğan kendi sonunu hazırlıyor

IŞİD meydan okudu: Türkiye er ya da geç cezasını çekecek, savaşa hazırız

İstanbul’da bayram namazı kılan IŞİD’den Türkiye’ye tehdit: Aklınızı başınıza alın

IŞİD’in dergisinde Türkiye tanımı: İslam Devleti’ni karşısına almak isteyen ülke

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Özel'e göre KAAN gücünü milletten alıyor: Sonuna kadar arkasındayız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘yerli’ ve ‘mili’ diye tanıtılan KAAN’ın (Milli Muharip Uçağı) sonuna kadar arkasında olduklarını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturması: 22 kişiden 10'u serbest

Antalya Büyükşehir Belediyesi odaklı ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ soruşturmasında gözaltına alınan 22 kişiden 10’u serbest bırakıldı.

ABD'de hükümet kapalı: Altın zirvede

ABD’de hükümet kapanırken altın fiyatları tarihi zirvede.

KOBİ'lere 'nefes kredisi': Yeni dönem başvuruları yarın başlıyor

KOBİ’lere destek olmak için oluşturulan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisi’nde yeni dönem başvuruları yarın alınmaya başlıyor.

Büyük bir şehri yıkabilecek 'görünmez asteroitler' Dünya'ya çarpabilir

Bilim insanları uyardı: Venüs’ün yörüngesinde ve tespit edilmesi zor yüzlerce asteroit, Dünya için uzun vadede ciddi bir risk oluşturabilir.

Kurbağalıdere'yi TÜBİTAK 'temizledi': İçme suyu kalitesinde
Pitbull terrier köpeğine dört kedi bir köpek öldürten kadına 12 bin TL idari para cezası

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 892 gündür hapiste

YAZARLAR

Karar vermenin yorgunluğu

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Gölgelerin arasına taşınan sır; Claudia

Ayhan Tinin

İmzalı ve Birinci Baskı Kitaplar Müzesi

C. Hakkı Zariç

Yerli ve milli Nokta.

Mustafa Alp Dağıstanlı

Düşünceye tolerans hava gibi su gibi bir ihtiyaç

Murat Sevinç

Apti'ye veda: Şekerim, benim fıtratım böyle…

Murat Sevinç

Mutluluk dayatması

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

GÜNÜN 11’İ

Yıldıray Oğur: Hamas evet derse Netanyahu'nun başbakan kalması kolay gözükmüyor

Abdulkadir Selvi: Bu zihniyet sivil cumhurbaşkanlarını sevmez

Mustafa Mutlu: Nedir bu; 'Manisa tipi demokrasi'

Nuray Babacan: DEM'li siyasetçiler, sık sık AKP'lileri arayıp 'Açılımla ilgili yasa çalışmaları ne zaman başlayacak?' diye soruyor

Şeref Oğuz: Fiziki altın candır, gerisi heyecandır

Mustafa Yalçıner: Plan budur ve Trump, Erdoğan'ın seyretmesini istemektedir

Mehmet Ocaktan: Rusya sevdasıyla S-400 güzellemesi yapanlar çok üzülecek ama masalın sonuna gelindi

Berkant Gültekin: AKP'de Erdoğan sonrası döneme ilişkin yer kapma mücadelesi ve semptomları var

Murat Sururi Özbülbül: Hakan Fidan konuşmasıyla KAAN projesini gömdü, koca savaş uçağını bir planöre çevirdi

Barış Pehlivan: İsrail'in vahşetini, dahası vatandaşlarımızı ilgilendiren bir dosya var Ankara'da

Barçın Yinanç: KKTC'deki seçimlerin Erdoğan'a soru olarak gündeme getirilmesi ilginç

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×