Vaazında 'keşke savaşı kaybetseydik' dediği iddia edilen imama soruşturma

Gaziantep’te bayram namazı vaazında ‘Keşke Kurtuluş Savaşı’nı kaybetseydik’ dediği iddia edilen imam hakkında soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: DHA (Arşiv)

Merkez Şahinbey ilçesinde bulunan İyinacar Camii’nde bayram namazı için gidenler, cami imamının vaaz sırasında, “Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. Anlatılan kahramanlıkların hepsi yalan. Keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik” dediğini iddia etti.

Olayın sosyal medyada tepki toplaması üzerine Gaziantep Valiliği, Twitter’dan imam hakkında soruşturma başlattığını açıkladı: “İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisi’nde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine soruşturma başlatılmıştır.”