İhsan Çaralan: YSK Cumhurbaşkanı'nı yasaklardan muaf tuttu!

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) önceki gün, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için belirlediği propaganda serbestliği ve seçim yasaklarına ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlanınca durum açıkça görüldü.

YSK bu kararıyla, seçime katılacak parti ve kişilerin yapacağı toplantıları ve kullanacakları propaganda araçlarını bazı kayıtlara bağlarken; devletin araç ve imkanlarının (bakanlar, valiler, kaymakamlar, yüksek bürokratlar… tarafından) seçim çalışmalarında kullanılmasını da yasakladı.

Buraya kadar bir sorun yoktur. Ancak bu yasaklara uyması gereken kişiler içinde Cumhurbaşkanı yoktur!

İhsan Çaralan’ın yazısı