Esma Esad: Erdoğan tek kitap okumuş bir haydut, eşi ise alışveriş meraklısı

Britanyalı tarihçi Norman Stone, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eşi Esma Esad’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için ‘tek bir kitap okumuş bir haydut’, eşi Emine Erdoğan içinse ‘eski kafalı’ ifadelerini kullandığını ileri sürdü.

Arşiv fotoğrafı: DHA
Arşiv fotoğrafı: DHA

Britanya’nın önde gelen finans gazetelerinden Financial Times’ta yer alan yazıda, Stone, Esma Esad’ın eşine bir e-posta gönderip Erdoğan çiftiyle bir daha birlikte vakit harcamayı istemediğini yazdığını iddia etti.

Esma Esad’ın Erdoğan çiftinin dil bilmediğini söylediği e-postada şu ifadelerin kullanıldığı öne sürüldü: “Tayyip hayatında tek bir kitap okumuş bir haydut, Emine ise sadece alışverişle ilgilenen rüküş biri.”

‘Putin birden çok dil konuşuyor’

Söz konusu e-postanın Türk istihbaratının da ilgisini çektiği belirtilen yazıda, Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de kıyaslandı.

Kasım ayında Türkiye Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesine değinilen yazıda şöyle dendi: “Putin birden çok kitap okumuş biri; birden çok dil konuşuyor, bu da onun aklına yansıyor.”

ABD’nin eski Ankara elçilerinden Erdoğan’a: Ya reform yap ya istifa et

The Atlantic dergisinin yazarı: Obama’ya göre Erdoğan ‘bir fiyasko’

Emine Erdoğan: Harem kadınları hayata hazırlayan bir eğitim yuvasıydı

8 Mart’ta ‘sınıfta kalan’ liderlerde Erdoğan 1’inci sırada