• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Yeni başkan şaşakaldı: Diyarbakır'da kayyım halkın parasıyla saray yapmış

16/04/2019 17:07

Bugün mazbatasını aldıktan sonra belediye binasına geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, önceki dönem belediyenin başındaki kayyımın yaptırdığı lüks makam odası karşısında şakınlığını gizleyemedi.

2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır’da belediye başkanlığını kazanan DBP’li Gülten Kışanak 2016’da tutuklanmış, yerine kayyım atanmıştı.


31 Mart’taki seçimlerde belediye başkanı seçilen HDP’li Mızraklı bugün Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesindeki il seçim kurulundan mazbatasını aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Mızraklı, gecikmeli de olsa işlemleri tamamladıktan sonra mazbatasını aldığını söyledi.

Mızraklı, “Asıl mazbatamızı 1 Nisan’da halktan aldık. Bu kadar uzun ve acılı bir dönemden sonra, kayyum rejiminden sonra halk iradesi tesis etmiştir” dedi.

Mızraklı, bugün itibariyle Diyarbakır büyükşehir belediyesinde göreve başlayacağını belirterek, “Bunun için herkese mesajımız şudur, hepimizin her şeyden çok barışa ihtiyacı var” dedi.

Mazbatasını aldıktan sonra beraberinde bir grup partiliyle belediyeye geçen Mızraklı burada kayyım yönetimin yaptırdığı lüks makam odasına girince şaşakaldı. O onları Twitter’dan paylaşan yeni başkan, “Bakın Bakın! Halkın parası ile kendilerine saraylar yapmışlar… Bütün israf ve şatafatlarını halka tek tek göstereceğiz. Yorum sizin…” dedi.

Bakın Bakın!
Halkın parası ile kendilerine saraylar yapmışlar… Bütün israf ve şatafatlarını halka tek tek göstereceğiz.
Yorum sizin… pic.twitter.com/4Wg9t7pP9u

— Dr. Adnan Selçuk Mızraklı (@SelcukMizrakli) April 16, 2019

Belediyede konuşma yapan Mızraklı, bundan sonra halkın katılımıyla demokratik süreçlerin en geniş kapsamda yaşanacağını, çalışmalarında bütün iş ve işlemlerin kamuoyuna açık olacağını söyledi.

Bütün meclis toplantılarına açıklık getireceğini belirten Mızraklı şöyle devam etti: “Bugün çalışmaya başlıyoruz. Çalışmalarımızın yansımalarını bugünden itibaren göreceksiniz. Bütün yaptığımız iş ve işlemler hak ve adalet üzerine olacaktır. Bunlar daima yol ve rehberimiz olacaktır.”

Sözleşmeleri feshedilenlere yönelik de çalışma yürüteceklerini belirten Mızraklı, tebrikleri kabul ettikten sonra görevine başladı.

Diyarbakır’da kayyımlar belediye parkının işletmesini TÜRGEV’e devretti

6 bin HDP’li cezaevinde, 96 belediyede kayyım var

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

LaLiga'da şampiyon Barcelona

İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (LaLiga) Espanyol’u 2-0 yenen Barcelona, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Araştırma: Sarman kedilerin genelde erkek olmasının nedeni genetik bir eksiklik

Japon ve ABD’li bilim insanları, sarman kedilerin genellikle erkek olmasının genetik kodlarındaki bir bölümün eksik olmasından kaynaklandığını tespit etti.

ABD'ye izinsiz kurbağa embriyosu getiren Rus araştırmacı 20 yıl hapisle yargılanıyor

Kanser araştırması için ülke dışından gümrük beyanı yapılmamış kurbağa embriyosu getiren 30 yaşındaki Rus vatandaşı Kseniia Petrova hakkında 20 yıla kadar hapis ve 250 bin dolara kadar para cezası isteniyor.

SPK'dan Trabzonspor'un sermaye artırımına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ’nin 6 milyar 400 milyon liralık sermaye artırım talebini onayladı.

Türkiye, ABD, Rusya ve Ukrayna heyetleri yarın İstanbul'da olacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la ABD, Rusya ve Ukrayna heyetleri yarın İstanbul’da olacak.

Dolar seçim belirsizliğiyle üç haftanın zirvesini test etti: Lirada kayıp yüzde 5
AKP İstanbul'daki seçimin iptali için YSK'ya resmen başvurdu

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 753 gündür hapiste

YAZARLAR

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

GÜNÜN 11’İ

Ege Cansen: Devlet, halktan zorla para toplama tekeline sahip kamusal örgüttür

Nevşin Mengü: Suriye'ye Norveç'ten siyasetçi ithal edilemeyeceğine göre gerçekçi olmak lazım

Alaattin Aktaş: Türkiye neredeyse hâlâ iktisat teorilerini test etmekle meşgul

Mehmet Y. Yılmaz: Şiddeti, polisin temel taktiği hâline getirirseniz, kimse polise saygı duymaz

Hediye Levent: Suriye'nin de İsrail ile ilişkileri normalleştirme sürecine dahil olması beklenebilir

Bülent Timurlenk: Galatasaray karşısında kendisinden iki sıklet daha aşağıda bir takım vardı

Akif Beki: PKK'nın silah bırakma kararı bile tek başına ekonomi şahlandırmaya yetmeliydi

Feride Kara: Takımlarımızın Süper Lig'de birbirlerini kırıp Avrupa'ya çıkınca yokları oynaması ülke futbolu açısından düşündürücü

Orhan Bursalı: AKP'nin Kürt oylarına ihtiyacı var

Sefer Levent: Markalarla AVM'lerin kavgası yeni değil

Zeynep Altıok Akatlı: '6 yaşında çocukla evlenmek caizdir' diyen sapkın pedofiliyi koruyorlar

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×