ABD Başkanı Donald Trump, hayatında tek bir kadeh bile içki içmediğini belirterek, “Az sayıdaki iyi özelliklerimden biri. İçki içsem halim ne olurdu düşünsenize” dedi.

Trump. (Fotoğraf: Reuters)
ABD’nin son günlerde en önemli gündem maddelerinden biri, Trump’un Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday gösterdiği yargıç Brett Kavanaugh’ın geçmişte üç kadına tecavüz ettiği ve alkol bağımlısı olduğu yönündeki iddialar. Tecavüz iddiaları ABD federal polisi FBI tarafından soruşturulmaya başlandı. Beyaz Saray ise soruşturmayı yokuşa sürdüğü yönünde eleştiriler var.
Amerika’nın Sesi’nin aktardığına göre Trump dün gazetecilerin sorusu üzerine konuya girerek, “Durumu değerlendiririm. Önyargılı bakmam. Cinsel saldırı iddialarını gündeme getiren üç kadınla FBI’ın görüşmesinden rahatsız olmam. FBI istediği kişiyle görüşebilir. Ama mantık çerçevesi içinde” diye konuştu.
Kavanaugh Senato Adalet Komisyonu’nda verdiği ifadede “Bira içmeyi severdim. Hala severim. Ama hiçbir zaman yaptığım şeyi hatırlamayacak kadar içmedim” demiş ancak kendisini öğrencilik dönemlerinden tanıyanlar Kavanaugh’ın aşırı alkol sorunu olduğunu ileri sürmüştü.
Kavanaugh’ın bira içmeyi sevdiği konusunda lafını hiç sakınmamasına şaşırdığını, ancak bu konuda yalan söylediğini düşünmediğini belirten Trump sözü kendisine getirerek şöyle devam etti: “Ben tek bir kadeh bile alkol almadım. İçki içmiyorum. Az sayıdaki iyi özelliklerimden biri. İçki içsem halim ne olurdu düşünsenize…”
Ağabeyi Fred Trump’ı alkol bağımlılığı sebebiyle kaybeden Trump, alkol ve sigara kullanmamasıyla ilgili zaman zaman daha önce de kamuoyu önünde konuşmuştu.