• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

'Torba yasa'ya güvenip protez değiştiren 'gazi' hacizlik oldu

19/10/2014 17:26

 

Hakkari’de, 16 askerin yaşamını yitirdiği PKK saldırısında sol bacağını kaybeden Bülent Kocaoğlan, ‘torba yasa’daki,“Gaziler var olan protezlerin en gelişmişini kullanabilir” düzenlemesine güvenerek değiştirdiği modern protez bacağı için SGK yedi ay boyunca ödeme yapmayınca hacizlik oldu.

Kurumun bölümleri arasında evrakı sürekli yer değiştiren Bülent Kocaoğlan, cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlara yaptığı başvurulardan da sonuç alamayınca son çare olarak yaşadıklarını Youtube’a yüklediği bir videoda anlattı.


Devletin verdiği protezi 18 yıl boyunca kullandı

İzmir’in Kiraz ilçesi nüfusuna kayıtlı Bülent Kocaoğlan’ın askerlik görevini yaptığı Hakkari Çukurca’daki karakol, 1996 yılının Temmuz ayında PKK saldırısına uğradı. 16 askerin yaşamını yitirdiği çatışmada, aralarında Kocaoğlan’ın da bulunduğu 21 asker ise yaralı kurtuldu.

Saldırıda sol bacağını diz üstünden kaybeden Kocaoğlan, Hakkari ve Ankara GATA’daki uzun tedavi sürecinin ardından hayata tutundu. O dönemde takılan protezle devlet memuru olarak çalışmaya başlayan Kocaoğlan, bu süreçte evlendi ve üç çocuk sahibi oldu.

‘Torba yasa’daki düzenlemeye güvendi

Fotoğraflar: DHA

Fotoğraflar: DHA

Kendisine verilen protez bacakları 18 yıl boyunca kullanan  Bülent Kocaoğlan, torba yasada yer alan ‘Gaziler var olan protezlerin en gelişmişini kullanabilir’ düzenlemesindeki haktan yararlanmak için müracaatta bulundu.

Ancak medikal firması, günlük yaşamda büyük kolaylıklar sağlayan, hareket edebilen ve düşmeleri önleyen 135 bin lira değerindeki protez bacağı, devletin ödemeleri geciktirdiği gerekçesiyle belli bir avans bedeli karşılığında geçtiğimiz nisan ayında taktı. SGK’nın ödeme yapacağına güvenen Kocaoğlan da, bankadan çektiği 50 bin TL’lik krediyle peşinatı ödedi.

Derken evrak elden ele

Buna karşın, Kocaoğlan’ın SGK’dan beklediği ödeme aylar geçmesine karşın yapılmadı. İzmir’deki SGK birimine başvurduğunda evrakın Ankara Maltepe’deki SGK bürosuna gönderildiği söylendi. Oraya ulaştığında ise evrakın henüz kendilerine gelmediği bildirildi.

Kurumun bölümleri arasında evrakı sürekli yer değiştiren Bülent Kocaoğlan’a kredi kartı borcunu ödeyemediği için bankadan haciz bildirim kağıtları gelmeye başladı.

SGK’dan yedi ay boyunca beklediği yanıtı alamayan, maddi sorunları nedeniyle haciz kararını da kaldıramayan Kocaoğlan, cumhurbaşkanından, başbakana, bakanlara kadar yaptığı başvurulara karşın sorununa çözüm bulamadığını söyledi.

Yaşadıklarını videoda anlattı

gazi protez2Kocaoğlan ‘son çare’ olarak yaşadıklarını en ince detayına kadar, oğlunun cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntüde anlattı.

Bu videoyu sosyal medya platformlarında paylaşan Kocaoğlan, yaşadıklarına artık isyan ettiğini, devletin kendisine verdiği ‘gazilik’ unvanı ile ‘övünç madalyasını’ bile istemeyecek duruma geldiğini dile getirdi.

“Devlete güvenerek hata yaptım. Bugün yuvam dağılmak üzere. Sorumlusu kim?” diye soran Kocaoğlan, şöyle devam etti: “Deselerdi bana ödeme olmadığını, ben zıplayarak gezer yine de almazdım. Bu bana yapılan haksızlık. Ben askere gittiğim zaman sırım gibi delikanlıydım. Böyle değildim. Bizim sorunumuza çare bulunsun”

SGK: Gecikme bakanlığın yeni uygulamasından kaynaklanıyor

İzmir SGK Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada ise, yaşanan yedi aylık gecikme Sağlık Bakanlığı’nın aldığı yeni karara bağlandı. Buna göre eskiden inceleme ve ödeme bölge müdürlüğü tarafından gerçekleştirilirken yeni uygulamada, bakanlığın ‘protez’ için belirlediği limiti aşan faturalar Ankara’da müfettişler tarafından ‘suistimal’ incelemesinden geçiyor.

Açıklamada, müfettişlerin onay vermesinin ardından Kocaoğlan’a ödeme yapılacağı, ancak dosyalardaki yığılma nedeniyle bunun henüz gerçekleşmediği vurgulandı.

 

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Zelenski ateşkese hazır: Görüşmeler için Vatikan ve Türkiye'yi değerlendiriyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump’a müzakerelere hazır olduklarını söyledi.

'Altın kalpli' katil balinalar, pilot balina yavrularını evlat ediniyor

Bilim insanları katil balina sürülerinin pilot balina yavrularını evlat edindiğini keşfetti.

Trump: Vatikan, Rusya-Ukrayna müzakerelerine ev sahipliği yapabilir

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinin çok iyi geçtiğini ve Rusya-Ukrayna müzakerelerinin hemen başlayacağını açıkladı.

Eski Deva Partili vekil Seda Kâya Ösen CHP'ye katıldı

DEVA Partisi’nden istifa eden İzmir milletvekili Seda Kâya Ösen CHP’ye katıldı.

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Tarihin bazı anları vardır; sadece bir milletin yönünü değil, ruhunu da değiştirir.
19 Mayıs 1919, işte tam da böyle bir andır.

Alman motosiklet grubu üyeleri de Kobani direnişine katıldı
Türkiye'nin tehlike algısı: Önce nükleer silah, sonra 'IŞİD', en son çevre kirliliği

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 758 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Şükrü Hatun: Sokaklarda şişmanlık taramasının iyi bir fikir olmadığını düşünüyorum

Aziz Çelik: Genç istihdamı ve genç işsizliğine ilişkin tablo giderek vahim bir hâl almaya başlıyor

İpek Özbey: Ülkenin geleceğinin emanet edildiği gençler hangi sorunlarla mücadele ediyor?

Müjdat Gezen: Sakın bu şarkıyı yasaklamasınlar?

Orhan Bursalı: Yaşasın 19 Mayıs, yaşasın gençlik

İbrahim Kahveci: Görüntüde büyüyoruz ama gerçekte fakirleşiyor

Abdulkadir Selvi: 'Bir oy CHP'ye, bir oy HDP'ye' derken PKK'nın Lozan'la ilgili değerlendirmelerinden haberiniz yok muydu?

Murat Muratoğlu: Türkiye'de enflasyonun asıl dümeni siyaset rüzgarıyla döner

Deniz Zeyrek: 500 milyon liralık bu kamu zararının hesabı sorulmayacak mı?

Saygı Öztürk: 'PKK'nın silah bırakması' tartışmaları

Erdal Sağlam: 19 Mart krizinin ekonomide yarattığı tahribatın etkisi devam ediyor

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×