Başka bir üyesinin bulunmadığı ‘tek kişilik örgütü‘ nedeniyle hapis yatan 68 kuşağının önderlerinden Sarp Kuray, bugün tahliye oluyor.
Kuray, 16 Haziran Örgütü’nün kurucusu olduğu iddiasıyla yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, AİHM’in adil yargılama yapılmadığı hükmünün ardından yeniden görülen davada, yine müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
Davaya konu olan 16 Haziran Örgütü’nün Kuray’dan başka bir üyesi bulunmuyor.
Odatv’den Şenol Çarık’ın haberine göre, yedi yıl sekiz aydır hapiste bulunan Kuray’ı yakınları, Edirne F Tipi Cezaevi kapısında karşılayacak.
4 Şubat 2009’da “16 Haziran örgütünü kurup yönettiği ve örgüt adına öldürme, yaralama ve bombalama gibi çok sayıda eylemin talimatını verdiği” gerekçesiyle çarptırıldığı müebbet hapis cezasının infazı için teslim olan Kuray, cezaevine konulmuştu.
Müebbet hapis cezasının karşılığı olan 20 yıllık ceza, 10 yılda infaz edilen Kuray, daha önce üç yıl cezaevinde kaldığı için yedi yılın sonunda tahliye oluyor.
Kuray aynı zamanda Fırat Haber Ajansı (ANF) ve Birgün gazetesi muhabiri Zeynep Kuray’ın babası.