Ali Babacan iyi hoş da konuşmaları bir tuhaf. Bakın niye tuhaf? Ali Babacan Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde şunları söylüyor: “Gri alanların olmadığı, yasaların açık açık yazılıp çizildiği bir düzen… Birinci sınıf demokrasi olmamız için hukuk devleti olmamız şart. İşte ancak bunları sağlarsak Türkiye’de gerçek anlamda bir hukuk devleti olabiliriz.”
Ve önerilerinin hemen ardından –şimdi sıkı durun–, “İleri ekonomi olmak için hukuk devleti olmak şart” diyor.
Bu sözleri duyunca sanki Ali Babacan 13 yıldır Başbakan Yardımcısı ve milletvekili değil. Sanki hükümetin yaptığı uygulamalardan canı yanmış, dolar zıplayınca borçları nasıl ödeyeceğim diye düşünen işadamı gibi konuşuyor.
Hâlbuki son dönemde yatırım iklimini bozan internet yasaklarını getiren, twitter ve facebook kapatma, vatandaşın malına el koyma, çıplak arama, 48 saat gözaltı, yargıç yetkisinin kolluğa devredilmesi türünden antidemokratik ve hukuk devletine uymayan yasalar hep Bakanlar Kurulu tasarısı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Ve işte bu ülkeyi hukuk devletinden uzaklaştıran yasa tasarılarının tümünü Ali Babacan imzaladı.