Türkiye’deki finans sistemi herkese, kredi/ borç vermek için neden adeta çırpınıyor? Diğer yanda çoğunluk neden krediye/ borca hücum ediyor? Aynı devlet gibi vatandaş da borçlu olmaya neden çok istekli? Türkiye’de özellikle 2001 finans krizinden sonra “borç siyaseti” adım adım neden-nasıl inşa edildi? Bakınız: Bir ülke ekonomisinde kâr; mal -hizmet- ticaret üretimi yerine daha çok finansal faaliyetlerden (paradan para kazanmak ile) elde ediliyorsa orada finansallaşma var demektir. Türkiye, devletiyle- vatandaşıyla (bol kredi- yüksek faiz peşinde koşturularak) finansallaşmaya yenik düşürüldü. Kırk yıl öncesine kadar ekonominin can damarı sanayileşme/ üretim idi. Ki buna ekonomide “yaratıcı faaliyetler” denir…
SON HABERLER
Trump: Tanrı beni Amerika’yı yeniden büyük yapmam için kurtardı
Trump, tören konuşmasında, Pennsylvania eyaletinde uğradığı suikast girişimine atfen ”Tanrı beni Amerika’yı tekrar büyük yapmak için kurtardı” dedi.
Özel: Özdağ’ı restoranda gözaltına almak muhalif siyasetçileri itibarsızlaştırmaktır
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın gözaltına alınmasına ilişkin “İfadeye çağırmak yerine yemek yediği restoranda apar topar gözaltına almak muhalif siyasetçileri itibarsızlaştırma girişimlerinin devamıdır” dedi.
Yavaş’tan Özdağ’ın gözaltına alınmasına tepki: Bu acele nedir?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın gözaltına alınmasına ilişkin “Bu acele nedir? Apar topar gözaltı işlemi uyguluyorsunuz. Bırakın süreç kendi seyrinde işlesin.” dedi.
İmamoğlu’ndan Özdağ’a destek: Siyasi hesaplaşma sandıkta olur
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın gözaltına alınmasının ‘kabul edilebilir’ olmadığını söyledi.
Ümit Özdağ gözaltına alındı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten gözaltına alındı.